Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες


Υλικά συνταγής:
6 μπριζόλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
1/4 κουταλάκι πιπέρι cayenne
Μερικούς σπόρους κάρδαμου
1/2 κουταλάκι νερό (ή όσο πάρει)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού ξύδι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουτλάκι κόλιαντρο
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά jalapeno, ψιλοκομμένη
1 1/2 φλιτζάνι άγλυκη σάλτσα μήλου
3 φέτε ανανά ψιλοκομμένες
1 πρέζα λευκό πιπέρι
1/3 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
1/3 φλιτζανιού ξύδι

Εκτέλεση: 
Σε ένα γουδί ή μίξερ λιώσε το σκόδρο, την σκόνη τσίλι, το πιπέρι cayenne και τους σπόρους κάρδαμου. Πρόσθεσε και λίγο νερό ώστε να φτιάξεις μια ομοιόμορφη κρέμα. 

Σε μέτρια φωτιά ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε την “πικάντικη” κρέμα, αφήνοντας μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Περίπου 30 δεύτερα. Πρόσθεσε το ξύδι και άσε το μείγμα να πάρει μια βράση για 2 λεπτά ακόμη. Στην συνέχεια, πρόσθεσε τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να απορροφηθεί.

Συνέχισε με το μάνγκο, το αλάτι, το κόλιαντρο, το χυμό λεμονιού και την καυτερή πιπεριά. Αφού αφήσεις τη σάλτσα σου 10 λεπτά, πρόσθεσε τον ανανά και τη σάλτσα μήλου και άφησε στη φωτιά 10 λεπτά ακόμη. Ρίξε μια πρέζα λευκό πιπέρι και άφησε σε ένα μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο.

Ανακάτεψε τη σάλτσα σόγιας με το ξύδι και σκέπασε τις μπριζόλες με το μείγμα. Άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ψήσε τις μπριζόλες στο barbeque ή στο grill της κουζίνα, κρατώντας την μαρινάδα και ζεσταίνοντάς την ελαφρά σε ένα τηγάνι.

Όσο ψήνονται οι μπριζόλες, μπορείς να τις αλείφεις με την βρασμένη μαρινάδα. Ζέστανε την πικάντικη σάλτσα και σέρβιρε περιχύνοντάς την πάνω από τις μπριζόλες.

Tip
Ποτέ μην βάζεις φαγητό στο ψυγείο κατ' ευθείαν από το φούρνο. Πρέπει να κρυώσει και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου να μπει στο ψυγείο.



tlife.gr