MY KTEO

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Κατακεραύνωσε από τη Χαλκίδα την πολιτική ηγεσία της χώρας ο Κυριάκος Βελόπουλος



Με μια καυστική ομιλία ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατακεραύνωσε το απόγευμα της Παρασκευής από τη Χαλκίδα, την κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει κατά καιρούς τη χώρα, μιλώντας για τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά και παρουσιάζοντας εναλλακτικές προτάσεις.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξεκίνησε την ομιλία του στο κατάμεστο Θέατρο Παπαδημητρίου με το σύνθημα: «Έξω οι παρατάξεις από τα πανεπιστήμια» με αφορμή τα πρόσφατα σκηνικά στο ΑΠΘ, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Ο ίδιος κατέκρινε το πονηρό, όπως χαρακτήρισε, νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο «θα καταργήσει τις κομματικές παρατάξεις, αλλά θα μένει η κομματικοποιημένη ατμόσφαιρα στους «ανεξάρτητους» υποψηφίους της ενιαίας λίστας φοιτητών». Παράλληλα τόνισε ότι δεν έχουν θέση πολιτικές δραστηριότητες εντός χώρων μελέτης και έρευνας και πως πρέπει να αξιολογούνται αξιοκρατικά οι καθηγητές.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση είπε ότι το 25% των πολιτών της Χαλκίδας θα μπορούσαν να έχουν δωρεάν ρεύμα αν παραγόταν ενέργεια από το παλιρροιακό φαινόμενο και ότι το κόμμα του διαθέτει σχετική προμελέτη.

Κατόπιν αναφέρθηκε και στις ανεμογεννήτριες, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και μνήμες «ξυπνούν» από το μαύρο καλοκαίρι στην Εύβοια. Ο  κ. Βελόπουλος τόνισε ότι ο ίδιος από το 2019 είχε προειδοποιήσει ότι η Εύβοια είναι ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές, ενώ έως και σήμερα δεν σταματούν οι καχυποψίες του για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών εντός των καμένων της Εύβοιας. Μάλιστα, στην ομιλία του έκανε σύγκριση με χώρα, η οποία εξαρτάται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, υπογραμμίζοντας  διακριτικά ότι δεν παράγει αρκετή ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες της και παράλληλα πως τα υλικά δεν είναι ανακυκλώσιμα και μολύνουν θανάσιμα την βιοποικιλότητα.

Επιπλέον έφερε και άλλες θεματικές, όπως η επισιτιστική κρίση, το μεγάλο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, καθώς και παρουσίασε ανά θεματική της ομιλίας και από μερικές εναλλακτικές προτάσεις από το 400σέλιδο πρόγραμμα της Ελληνικής Λύση.