MY KTEO

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Τέταρτη δόση εμβολίου για όλους από Σεπτέμβρη προανήγγειλε ο Θ. Πλεύρης


Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφέστατα, ότι η κυβέρνηση επέλεξε με πολιτικά κριτήρια να στείλει «διακοπές» τον κορωνοϊό στο όνομα του τουρισμού και με την επιστροφή από τις διακοπές θα μπει επί τάπητος τόσο ο εμβολιασμός με νέα ενισχυτική δόση όσο και περιοριστικά μέτρα.

 

Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα δρομολογηθεί 4η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλους και μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει σε υποχρεωτική φάση.

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο εμβολιασμός με 4η δόση θα ξεκινήσει με βάση την ηλικία, θα επεκταθεί στις ευάλωτες ομάδες και στη συνέχεια στον γενικό πληθυσμό, συμπληρώνοντας ότι «αν θα είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας».

 

Ο Θάνος Πλεύρης θυμήθηκε και την επιστημονική κοινότητα αλλά με το πέρας των διακοπών,  λέγοντας ότι «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, ακόμα και με την Όμικρον το φθινόπωρο θα έχουμε μια πίεση. Περιμένουμε ότι τον Σεπτέμβριο ακόμα και με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι βαριές λοιμώξεις του αναπνευστικού προ Covid, θα υπάρξει μια πίεση».