MY KTEO

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι στα πελάγη και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι έως 5 μποφόρ, θερμοκρασία σε άνοδο.

Πιο αναλυτικά:
Για την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στη Θράκη και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Θράκης και Κεντρικής Στερεάς, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ενώ η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και πιθανόν στα νησιά του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 29 βαθμούς), 19 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στο Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 34 βαθμούς), 17 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 20 έως 27 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό τις πρωινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.


meteo.gr