MY KTEO

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ: Οι συσχετισμοί που θα προκύψουν από την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής θα δρομολογήσουν εξελίξεις εν ευθέτω χρόνω


«Εγώ δεν είμαι ένα κόμμα μπαμπούσκα» είπε με νόημα λίγες ώρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης. Εννοώντας πως δεν θα λειτουργήσει ως «αριστερό» ή «δεξιό» δεκανίκι. Ένα μήνυμα σαφώς προς τους ψηφοφόρους που θέλει να εμπιστευτούν το κόμμα μπροστά στις κάλπες και να μην βρεθούν στα αριστερά ή δεξιά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. 

Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξουν τα συμπεράσματα του Συνεδρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη . Καθοριστικό όμως ρόλο θα παίξουν τα πρόσωπα που θα εκλεγούν στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα είναι και το βασικό όργανο για την χάραξη της πολιτικής του κόμματος, αλλά και εκείνα που θα εκλεγούν στο Πολιτικό Συμβούλιο από την νέα Κ.Ε. το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σίγουρα θα υπάρξει ανανέωση και νέα πρόσωπα θα βρεθούν σε θέσεις ευθύνης. Νέα πρόσωπα όμως δεν σημαίνει και άγνωστα. Έτσι την επόμενη αμέσως του Συνεδρίου θα υπάρξουν διαρροές για το τι πρεσβεύει ο καθένας και ποιον στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Δεκέμβρη.

Η γραμμή Ανδρουλάκη είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσει, όμως τις δυνάμεις τους θα μετρήσουν και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος και οι συσχετισμοί σίγουρα θα παίξουν ρόλο στην χάραξη της πολιτικής του κόμματος από εδώ και πέρα… ενόψει και των εθνικών εκλογών που το αργότερο θα γίνουν σε ένα χρόνο.

Και τότε θα πρέπει η ηγεσία του κόμματος να αποδείξει ότι δεν είναι κόμμα «μπαμπούσκα», αλλά ούτε και «kinder έκπληξη»…