MY KTEO

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Χαλκίδα: Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς (πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο)

 

Παρουσία εργαζομένων και εκπρόσωπων φορέων του Νομού πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, καθώς και η κατάθεση στεφάνων από τα εργατικά σωματεία του Νομού. 

«Μας παίρνουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα. Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία από το Εργατικό Κέντρο προς το μνημείο τη Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Χαλκίδας. Η φετινή συγκέντρωση των δυο μεγάλων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων του Νομού ήταν μία από τις πιο πολυπληθής των τελευταίων χρόνων και η διάθεση για συνέχιση των αγώνων ήταν διάχυτη μεταξύ των εργαζομένων.

Για την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης μίλησαν στις ομιλίες τους οι πρόεδροι του ΕΚΕ Δημήτρης Μούντριχας και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Άρης Αυξωνίδης. Τόνισαν επίσης ότι το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ε.Ε Κύμης Αλεξάνδρα Θαλασσινού και ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Εύβοιας Γιώργος Σελεβάκος. 

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των σωματείων του Νομού.