MY KTEO

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Έγινε ενημέρωση για τη πορεία του σχεδίου ανασυγκρότησης της Βορείου Ευβοίας


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε χθες σε σύσκεψη στη Βόρεια Εύβοια στην οποία παρών ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας Σταύρος Μπένος. Έγινε ενημέρωση για το πώς προχωράει το σχέδιο ανασυγκρότησης και σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη:

Ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο άμεσων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων.

Εντός μηνός υπογράφουμε συμβάσεις και ξεκινούμε τα έργα των 40 εκατομμυρίων ευρώ, για την οριστική αντιπλημμυρική θωράκιση και την αποκατάσταση των υποδομών.

Συμμετέχουμε ενεργά στην υλοποίηση όλων των μέτρων αποζημίωσης πολιτών και επιχειρήσεων, παρεμβαίνοντας για την επίλυση προβλημάτων και την επίσπευση των διαδικασιών.

Υλοποιούμε - σε πείσμα των οικονομικών κυρίως αντιξοοτήτων - ένα τεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων έργα λιμενικά, οδοποιίας, σχολικής στέγης, ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου, υγείας, αγροτικής παραγωγής.

Ολοκληρώνουμε αυτές τις μέρες τη δημιουργία τουριστικού υλικού και χρηματοδοτούμε την εκστρατεία προβολής τις βόρειας Εύβοιας.

Σε συνεργασία με τον Σταύρο Μπένο ξεδιπλώνουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με δράσεις για τη χωροταξία, το δάσος, την αγροδιατροφή, τον Πολιτισμό. Ειδικά για τον Πολιτισμό, «τρέχουμε» μια σειρά από μεγάλες εκδηλώσεις που θα προβάλλουν τον τόπο, αλλά και θα προσφέρουν όμορφες στιγμές σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Δουλεύουμε εντατικά για την ολοκλήρωση των μελετών του νέου δρόμου, του βόρειου οδικού άξονα. Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί στην πιο κατάλληλη και κρίσιμη συγκυρία.