MY KTEO

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Οι υποψήφιοι στην κάλπη της Εύβοιας και της Στερεάς για την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ


Εκλογές σήμερα  για την ανάδειξη Προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ), για πρώτη φορά με συμμετοχή όλων των μελών του, σύμφωνα με την πολιτική-οργανωτική απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του κόμματος.

Στην κάλπη για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα μπορούν να προσέλθουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είχαν εγγραφεί μέχρι και τις 21 Μαρτίου 2022.

Στην κάλπη εκλογής προέδρου (επικύρωσης στην πράξη της αδιαμφισβήτητης υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα) θα συμμετάσχουν τα μέλη που είναι στα μητρώα συν όσα εγγραφούν  την ημέρα της ψηφοφορίας.

Η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής -επίσης για πρώτη φορά- θα προκύψει, όχι από ενιαία πανελλαδική κάλπη, αλλά από εκλογή ανά Περιφέρεια σε μια επιλογή άρσης της μέχρι τώρα υποεκπροσώπησης των περιφερειακών οργανώσεων στα κομματικά όργανα.  Βάσει του καταμερισμού των θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα εκλέξει 8 μέλη της.

Ενώ οι σταυροί προτίμησης στα ψηφοδέλτια στην κάλπη της Στερεάς Ελλάδας θα είναι 3 το ανώτερο.

Οι υποψηφιότητες για τις 8 θέσεις είναι 26:

Ακριώτου Θεοδώρα, Αναγνωστάκης Δημήτρης, Βεντούρη Μαρία, Βέττας Δημήτρης, Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα), Γκικοπούλου Σοφία, Ζαγκανάς Σεραφείμ, Θαλασσινού Αλεξάνδρα, Κανδύλη Ιωάννα, Κεδίκογλου Συμεών, Λιβανίου Ζωή, Μάστορης Βασίλης, Μοσκαχλαϊδης-Λαμπρόπουλος Λάμπρος, Μπάρμπας Γιάννης, Παπαθανασίου Αιμιλία, Παπανδρέου Ανδρέας, Πούλου Γιώτα, Πριόνα Φωτεινή, Ρέντου Παρασκευή (Εύα), Σακελλάρης Ευάγγελος, Σαμαράς Δημήτριος, Σαρακιώτης Ιωάννης, Σίμωση Γεωργία, Σπύρου Άγγελος, Φρυγανιώτη Ευλαμπία (Βάνα), Χρήστου Ευαγγελία.

Γιώτα Πούλου (Βοιωτία) και Γιάννης Σαρακιώτης (Φθιώτιδα) εξασφαλίζουν την εκλογή τους, καλύπτοντας -ως οι μοναδικοί βουλευτές υποψήφιοι- τις 2 θέσεις που αποτελούν το όριο εκπροσώπησης των βουλευτών.

Απομένουν άλλες 6 θέσεις, από τις οποίες οι 2 θα πρέπει να ικανοποιούν το ποσοστό της διεύρυνσης. Ενώ, στο σύνολο των 8, βάσει της ποσόστωσης των φύλων, οι 4 θα πρέπει να είναι γυναίκες.