MY KTEO

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Για πρώτη φορά ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

 


Οι αρχαιρεσίες  για  την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής  και  Αντιπροσώπων στη Γ.Σ της Δ.Ο.Ε. του Συλλόγου μας  θα γίνουν την Τετάρτη 1 Ιουνίου  2022.

 Η εκλογική διαδικασία θα γίνει με τις σχολικές μονάδες σε πλήρη λειτουργία, καθώς για πρώτη φορά δεν δίνεται  άδεια απουσίας από το Υπουργείο Παιδείας με προφανή στόχο την απομαζικοποίηση, συρρίκνωση, απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

Η εκλογική διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον νέο νόμο θα γίνει δια ζώσης αλλά και ηλεκτρονικά. Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον τρόπο που οι ίδιοι επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 

Η οικονομική τακτοποίηση της συνδρομής των αναπληρωτών θα γίνει την ήμερα της γενικής συνέλευσης ή των εκλογών όπως πάντα.

 

Α. Η εκλογική διαδικασία στη δια ζώσης ψηφοφορία θα γίνει σε πέντε (5) εκλογικά τμήματα, σε Χαλκίδα (2), Ψαχνά, Ερέτρια και Μαντούδι, προκειμένου οι συνάδελφοι να ασκήσουν ευκολότερα το εκλογικό τους καθήκον.Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 13:30 και θα ολοκληρωθεί στις 19:30.

Αφορά τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων.

Για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 και ώρα 13:30 έως 19:30 στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.


Τα εκλογικά τμήματα είναι τα εξής:

 

Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας για τους συναδέλφους που εργάζονται στα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων

2ο Δημοτικό Ψαχνών για τους συναδέλφους που εργάζονται στα σχολεία του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων

2ο Δημοτικό Ερέτριας για τους συναδέλφους που εργάζονται στα σχολεία του Δήμου Ερέτριας

Δημοτικό Μαντουδίου για τους συναδέλφους που εργάζονται στα σχολεία του Δήμου Λίμνης- Μαντουδίου

Προσοχή: Δεν υπάρχει δυνατότητα κάποιος συνάδελφος να ψηφίσει σε σχολείο άλλου Δήμου γιατί δεν θα συμπεριλαμβάνεται στους εκλογικούς καταλόγους.

Β.Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 8:30 και θα ολοκληρωθεί στις 12:45. Μετά τις 12:45 δεν θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και οι συνάδελφοι θα μπορούν να ψηφίζουν μόνο δια ζώσης. Όσοι έχουν ψηφίσει ηλεκτρονικά θα διαγραφούν από τους εκλογικούς καταλόγους της δια ζώσης ψηφοφορίας.

 

Όσοι επιλέξουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

 

Ανοίγω το email που μου έχει σταλεί από την «ZeusElections»

Πατάω τον σύνδεσμο «είσοδος στη σελίδα ψηφοφορίας»

Επιλέγω «είσοδος στο ηλεκτρονικό παραπέτασμα» και στη συνέχεια «εκκίνηση»

Επιλέγω ψηφοδέλτιο (Παράταξη)

Επιλέγω από 0 έως 7 ονόματα για ΔΣ, από 0-3 ονόματα για Ε.Ε και από 0-7 ονόματα για Αντιπροσώπους ΔΟΕ

Επιλέγω «συνέχεια» και μετά «υποβολή ψήφου»

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και δεν διαρκεί πάνω από ένα λεπτό.

 

Τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κάλπης θα εξαχθούν ταυτόχρονα με αυτά των δια ζώσης καλπών. Σε όλες τις εφορευτικές επιτροπές τόσο στη δια ζώσης όσο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο Πρόεδρος θα είναι δικηγόρος που θα οριστεί από τον δικηγορικό σύλλογο.

 Η τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!