MY KTEO

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας όπου θα γινόταν συζήτηση για το Νησί των Ονείρων – Απείχαν οι παρατάξεις του Νίκου Γουρνή και της Αμφιτρίτης Αλημπατέ


Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας, κατά την οποία θα λάμβανε χώρα συζήτηση για το Πεζονήσι (Νησί των Ονείρων). Οι δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Ένας Δήμος - Ένα Μέλλον» και «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Πορεία» αποφάσισαν να απέχουν της συνεδρίασης ως ένδειξη διαμαρτυρίας αφενός γιατί η συνεδρίαση θα γινόταν κεκλεισμένων των θυρών και αφετέρου γιατί θα συζητιόταν ως τελευταίο θέμα μετά από δύο ημερησίας διάταξης θέματα. 

Αργά το βράδυ, περί τις 10:30, ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος με δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην σελίδα του Δήμου Ερέτριας στο facebook, έκανε λόγο για ανίερη συμμαχία των δυο παραπάνω παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δήλωσε αποφασισμένος να δώσει λύση στο πολύχρονο αυτό πρόβλημα, το οποίο ο ίδιος το χαρακτηρίζει σκάνδαλο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Δημάρχου:

«Σήμερα 11/5/2022 ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας  στην οποία θα γινόταν ενημέρωση –συζήτηση για το Πεζονήσι (Νησί Ονείρων).

Οι δημότες της Ερέτριας θα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν απευθείας  τη συνεδρίαση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ερέτριας.

Η ανίερη συμμαχία των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης των κ.κ.. Γουρνή  - Αλημπατέ, για μια ακόμη φορά επέλεξε την απουσία, ώστε να μην συζητηθεί ένα κορυφαίο θέμα όπως αυτό του Πεζονησιού, προφανώς για να μην ενημερωθούν οι δημότες της Ερέτριας για τα έργα και τις ημέρες αυτών που διοίκησαν την Ερέτρια από το 1992 έως το 2010.

Είναι σαφές ότι τους βαραίνει το παρελθόν και η προσπάθεια τους είναι να αφεθεί το Νησί των Ονείρων (το άλλοτε κόσμημα του Δήμου Ερέτριας και σύμβολο του τουρισμού  ολόκληρης της Εύβοιας) στην τύχη του.

Από την κακοδιαχείριση  των προηγούμενων ετών, οι δημότες του ενιαίου πλέον Καλλικρατικού Δήμου επωμίζονται το βάρος της αποπληρωμής ενός ποσού μεγαλυτέρου των 4.000.000 ευρώ (καταβάλλοντας ετησίως 180.000,00 ευρώ  για τριάντα ολόκληρα έτη).

Επίσης, για 14 χρόνια το Πεζονήσι παραμένει κλειστό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν νομίζουν κάποιοι, ότι με τέτοιου είδους εκβιαστικές κινήσεις θα καταφέρουν να διασφαλίσουν τις ατομικές τους επιδιώξεις είναι πολύ γελασμένοι. 

Η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει λύση και να βάλει τέλος στο μεγαλύτερο σκάνδαλο του Δήμου  μας .»


Από την άλλη η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Πορεία» Αμφιτρίτη Αλημπατέ απέστειλε νωρίτερα σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εξηγεί τους δυο λόγους της απόφασής της:

«Κ. Πρόεδρε Δ.Σ.

Με έκπληξη λάβαμε την Πρόσκληση για την 5η Συνεδρίαση Δ.Σ..

Ως Δημοτική Παράταξη σας επισημάνουμε τα εξής:

1.Το σπουδαίο θέμα ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΖΟΝΗΣΙΟΥ, για το οποίο έχουμε συμφωνήσει ως Δ.Σ. ότι θα έρθει για συζήτηση ως μονοθεματικό θέμα σε Συνεδρίαση, υποβαθμίζεται, αφού στο τέλος των θεμάτων Η.Δ. αναφέρετε απλώς ότι θα ακολουθήσει:

"Ενημέρωση-συζήτηση για το ΠΕΖΟΝΗΣΙ".

2. Επίσης, διαμαρτυρόμαστε έντονα διότι επιλέξατε η συζήτηση αυτή να γίνει ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ!

Αναρωτιόμαστε για τους λόγους αυτής της απόφασής σας.

Εμείς διατρανώνουμε ως Παράταξη ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ για τους Δημότες και Φορείς του Δήμου μας και της πόλης της Ερέτριας.

Ούτε για το παρελθόν ούτε για το μέλλον του Δημοτικού Ακινήτου.

Άλλωστε δεν είναι δική μας περιουσία, αλλά των δημοτών μας.

Αντίθετα με τη βούληση σας, θεωρούμε ότι η συζήτηση αυτή και η λήψη Αποφάσεων για το ακίνητο πρέπει να γίνει σε ανοικτό χώρο για να συμμετέχουν όλοι, καθώς και τα θεσμικά μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Για τους παραπάνω λόγους, σας δηλώνουμε ως Παράταξη, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας, ότι δε θα συμμετέχουμε στην 5η Συνεδρίαση Δ.Σ., σήμερα 11/5/2022, γιατί απαξιώνει το σοβαρό αυτό θέμα και η πρακτική σας αυτή προσβάλλει τους Δημοτικούς Συμβούλους, και σας καλούμε να επαναληφθεί η Συνεδρίαση Δ.Σ  άμεσα, ανοικτή στους Δημότες και στους Φορείς.»


Ενώ και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ένας Δήμος - Ένα Μέλλον» Βούλα Αμερικάνου, με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook μια μέρα πριν είχε δηλώσει: 

«Θα ήθελα να ρωτήσω τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην πρόσκληση για την διεξαγωγή του Συμβουλίου αύριο στις 7μμ με θέμα, ενημέρωση για το νησί των ονείρων, η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα έχει και τα παράθυρα κλειστά;

Σκέφτονται  μήπως να μας κλειδώσουν;

Μήπως θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με πρόβατα και θέλουν να μας μαντρώσουν;

Ξεχνάτε  Κύριε  Πρόεδρε ότι το θέμα αφορά το Νησί των ονείρων; Το δικό μας νησί!!

Ξεχνάτε  ότι το νησί ανήκει στους Δημότες τις Ερέτριας;

Φοβάστε κάτι;

Γιατί τόση Δημοκρατία Κύριε Πρόεδρε;»