MY KTEO

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Να κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν ρήτρα αναπροσαρμογής

 


H κυβέρνηση Μητσοτάκη τα δίνει όλα στην αισχροκέρδεια καθώς απέρριψε τις τροπολογίες της αντιπολίτευσης που ζητούσαν την προστασία των καταναλωτών από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που εκτοξεύουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Μάλιστα είπε «όχι» στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για να μην κόβεται το ρεύμα εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλειά γύρω από τον λαιμό των καταναλωτών. Υπενθυμίζεται ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε την απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την προσαύξηση λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής έως ότου εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις των προσφυγών κατά της ρήτρας.

 

Όπως τόνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η προτεινόμενη παρέμβαση «καθίσταται απολύτως αναγκαία και ενόψει του ότι, παρότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή και εδώ και πολύ καιρό η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στην χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας, ελλείπει οποιαδήποτε αποτελεσματική κρατική πολιτική  παρέμβασης στη δομή της αγοράς προμήθειας της ενέργειας για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και την αποτροπή δημιουργίας ουρανοκατέβατων κερδών καθώς και φορολόγησής τους για ελάφρυνση των καταναλωτών».

 

Η τροπολογία, που υπογράφηκε από σύσσωμη την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ψηφίστηκε σήμερα μόνο από τη Νέα Δημοκρατία.

 

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είχε καταθέσει τροπολογία για τη «Ρύθμιση τιμής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε Πελάτες Χαμηλής και Μέσης Τάσης» ενώ το ΚΚΕ για την «Κατάργηση της Ρήτρας αναπροσαρμογής, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Τέλους για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος».