MY KTEO

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Χαλκίδα: Συνάντηση του βουλευτή Μ. Χατζηγιαννάκη με τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας


Συνάντηση στη Χαλκίδα με τους υγειονομικούς του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας από την κυβέρνηση, είχε σήμερα ο βουλευτής Ευβοίας και αν. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η άμεση επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις δομές εργασίας τους.

 

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε αντίστοιχη συνάντηση και πριν από έναν μήνα, όταν και είχε συνυπογράψει ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα, καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά εκτός ΕΣΥ και ΟΚΑΝΑ χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας εδώ και 9 μήνες και οι οποίοι είναι πλήρως απαραίτητοι στις δημόσιες δομές υγείας.

 

Όπως δήλωσε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, αφότου η κυβέρνηση προχώρησε στην άρση πολλών μέτρων για τον covid, αυτή τη στιγμή συμβαίνει το οξύμωρο οι υγειονομικοί που τελούν σε αναστολή εργασίας να μπορούν να μεταβαίνουν παντού, ακόμη και σε ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά, όχι στο χώρο εργασίας τους.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το μείζον ζήτημα άμεσης επιστροφής των χιλιάδων ανεμβολίαστων υγειονομικών στις δομές υγείας, καθώς παρότι ο εμβολιασμός κατά της covid-19 αποτελεί όχι μόνο πράξη ατομικής προστασίας αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι σε ευάλωτους συνανθρώπους μας, δεν γίνεται να καταπατάται το δικαίωμα για εργασία και επιβίωση των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών.