MY KTEO

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Τι είπαν στις ομιλίες τους για την Εργατική Πρωτομαγιά οι Δημήτρης Μούντριχας και Άρης Αυξωνίδης (βίντεο)


«Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δημήτρης Μούντριχας, στην ομιλία του στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, ανήμερα του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μπροστά από το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Χαλκίδας. 

«Απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων» τόνισε ο κ. Μούντριχας και απευθυνόμενος «στη νέα γενιά, στους απόμαχους της δουλειάς», όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά, υπογράμμισε ότι: «Η σημερινή ημέρα έχει ιδιαίτερη αξία και φόρτιση για όλους μας, τους ανθρώπους της εργατικής τάξης, για κάθε δημοκράτη, για κάθε πατριώτη, για κάθε ελεύθερο άνθρωπό».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ  Άρη Αυξωνίδη. «Ο φετινός εορτασμός για την εργατική πρωτομαγιά, τόσο στο  δημόσιο, όσο και ιδιωτικό τομέα, αποτελεί την αφετηρία για αγώνες ενωτικούς αποφασιστικούς προκειμένου να ανατρέψουμε όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές» σημείωσε ο κ. Αυξωνίδης μεταξύ άλλων. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» είπε ο πρόεδρος και τόνισε: «Οι εργαζόμενοι δεν θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και στα είδη λαϊκής ανάγκης. Το αίτημα της απεργίας της 6ης Απρίλη για αυξήσεις τώρα για να ζούμε με αξιοπρέπεια, είναι κυρίαρχο και σήμερα στις κινητοποιήσεις μας για την εργατική πρωτομαγιά».