MY KTEO

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

e-ΕΦΚΑ: Το MyTeka φέρνει τα ένσημα στο κινητό σας με κωδικούς Taxisnet


Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, το MyTΕΚΑ.

Μέσω του MyTEKA, οι ασφαλισμένοι αποκτούν πρόσβαση μέσα από τον υπολογιστή, το tablet και το κινητό, στον ατομικό λογαριασμό τους, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Στον ατομικό λογαριασμό παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για την εξέλιξη των αποταμιεύσεων, τις εισφορές που έχουν καταβληθεί, τις αποδόσεις των επενδύσεων 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο.

Παράλληλα, προωθούνται όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στα πληροφοριακά συστήματα του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να λειτουργήσει ορθά το ΤΕΚΑ. Το τρέχον χρονικό διάστημα αναπτύσσονται οι απαιτούμενες ηλεκτρονικές εφαρμογές και διασυνδέονται τα πληροφοριακά συστήματα ΕΦΚΑ και ΤΕΚΑ, καθώς ο ΕΦΚΑ είναι αυτός που συλλέγει τις εισφορές της νέας επικουρικής ασφάλισης.

Μέσα στο 2022 το υπουργείο Εργασίας υπολογίζει ότι θα ενταχθούν στο ΤΕΚΑ γύρω στους 50.000-60.000 νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας με υποχρέωση επικουρικής ασφάλισης. Ενώ το 2023 αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά διότι, πέραν των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασία στο 2023, θα ενταχθούν προαιρετικά στο ΤΕΚΑ και ασφαλισμένοι κάτω των 35 ετών που είτε είναι τώρα ασφαλισμένοι στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ, είτε δεν έχουν υποχρέωση επικουρικής ασφάλισης.


topontiki.gr