MY KTEO

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Αγέλη σκύλων προκαλεί τον τρόμο στον οικισμό Οριό του Δήμου Κύμης Αλιβερίου - Τι δήλωσε στο eviatop ο Κώστας Δημάς


Εδώ και περίπου δέκα χρόνια, οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Ορίου, το  οποίο ανήκει στο Δήμο-Κύμης Αλιβερίου, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την παρουσία αγέλης σκυλιών σε συγκεκριμένο σημείο του οικισμού.
Ένα πρόβλημα που είναι γνωστό αφού έχει συζητηθεί και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάτοικοι έχουν απευθυνθεί στους αρμόδιους κι περιμένουν να δοθεί επιτέλους λύση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων του χωριού, επί της επαρχιακής οδού η οποία συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα Ορίου με την περιφερειακή οδό Λεπούρων -Λιμάνι Κύμης, διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες, τουλάχιστον 30 σκυλιά, τα οποία είναι σε πολύ κακή κατάσταση, με εμφανή τα σημάδια ασθενειών και επιθετικές τάσεις, προς τους διερχόμενους οδηγούς. «Περιττό να αναφέρουμε πως κανένας πεζός δεν τολμάει πλέον να πλησιάσει το συγκεκριμένο σημείο ενώ ταυτόχρονα και οι οδηγοί δικύκλων (μοτοσικλέτες, ποδήλατα κλπ), το διασχίζουν μόνο αν είναι ανάγκη και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας. Τα δε βράδια τα εν λόγω ζώα ως αγέλη κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή και επειδή προφανώς υποσιτίζονται , επιτίθενται σε οικόσιτα ζώα (κότες, κατσίκες κλπ) με αποτέλεσμα πολλά εξ αυτών να έχουν σκοτωθεί» περιγράφουν την κατάσταση οι καταγγέλλοντες κάτοικοι και υπογραμμίζουν ότι εκτός από τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος ή επίθεσης σε κάποιο παιδί ή ενήλικα, οι συνθήκες διαβίωσης των εν λόγω ταλαίπωρων  σκυλιών είναι απαράδεκτες και προκαλούν τα αισθήματα οποιουδήποτε φιλόζωου πολίτη.

Το eviatop επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Κώστα Δημά, ο οποίος δήλωσε ότι κατανοεί την ανησυχία των κατοίκων και ότι πριν λίγους μήνες ο Δήμος είχε μαζέψει περίπου δέκα σκυλιά από το σημείο και τα είχε μεταφέρει στο προσωρινό καταφύγιο Αλιβερίου, όπου τα υγιή στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν, ενώ τα άρρωστα παρέμειναν και για περίθαλψή. Μετά από λίγο καιρό όμως στο ίδιο σημείο τα ζώα αυξήθηκαν και πάλι, αφού υπάρχει ιδιοκτήτης κατοικίας που τα μαζεύει εντός της ιδιοκτησίας του και τα ταΐζει. «Έχω επικοινωνήσει με το περιβάλλον του ιδιοκτήτη και έχω επισημάνει το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει καμία κατανόηση από πλευράς του» είπε ο αντιδήμαρχος που βλέπει τις συστάσεις του να πέφτουν στο κενό και σημείωσε: «Είναι δύσκολο να τα μαζέψουμε όλα. Εξάλλου η νομοθεσία προβλέπει μετά τον εμβολιασμό και τη στείρωση τα υγιή ζώα να ελευθερώνονται».