MY KTEO

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Συνεδρίασε χθες η επιτροπή Goldammer στην Λίμνη

 Συνάντηση εργασίας με τον καθηγητή Johann G. Goldammer και τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής επιστημόνων της οποίας προΐσταται πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 στο Κτήριο «ΜΕΛΑ» στη ΛΙΜΝΗ Ευβοίας.

 

Η Επιτροπή συστάθηκε το 2018 (Υ60/2018 – ΦΕΚ 3937/Β/10-9-2018) με σκοπό τη διερεύνηση των υποκείμενων αιτιών των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, η Επιτροπή έχει αναλάβει να συνεισφέρει στην ανάλυση της πυρκαγιάς του 2021 και τον προσδιορισμό προτεραιοτήτων  για την αντιπυρική προστασία της περιοχής την αντιπυρική περίοδο του 2022.

 

Σκοπός της Επιτροπής είναι επίσης να συνεισφέρει προτάσεις για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ολοκληρωμένης διαχείρισης των πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια με την εφαρμογή των κατευθύνσεων της σχετικής έκθεσης που παρέδωσε στη Βουλή των Ελλήνων το 2019.

 

Σκοπός της συνάντησης της 26ης Μαΐουήταν  ο διάλογος της Επιτροπής, με την παρουσία και του καθηγητή Johann G. Goldammer, με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των φορέων της Β. Εύβοιας σχετικά με τα θέματα πρόληψης και βελτίωσης της οργάνωσης της αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή μετά  την πυρκαγιά του 2021.