MY KTEO

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ για τα rapid test των ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα


Με ένα υποχρεωτικό διαγνωστικό rapid test για κορωνοϊό θα προσέρχονται στην εργασία τους στο ιδιωτικό τομέα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία τροποποιεί το ισχύον πλαίσιο (Β' 4766/16/10/2021) το οποίο προέβλεπε δύο rapid test την εβδομάδα. Η οικονομική επιβάρυνση είναι των εργαζομένων και ο  έλεγχος θα ισχύει μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

 Η νέα ΚΥΑ τίθεται σε ισχύ από την 1η Μαΐου. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο, υποβάλλονται υποχρεωτικά -και με δική τους επιβάρυνση- σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό (rapid test) μια φορά την εβδομάδα.

 

Ο έλεγχος διενεργείται οποτεδήποτε εντός της εργάσιμης εβδομάδας κάθε εργαζομένου, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω δυσμενή συνέπεια.

 

Η ΚΥΑ είναι των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, Επικρατείας και υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργών.