MY KTEO

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Η Σκύρος μόνιμα στο προσκήνιο - Και πάλι χρυσό βραβείο Τουρισμού για το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και το “Skyros Project”


Tο έβδομο χρυσό και ένα αργυρό σε οχτώ υποψηφιότητες έλαβε το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου Λιμένας Σκύρου – SKYROS PORT & το “SKYROS PROJECT”.
Το νέο χρυσό βραβείο τουρισμού κατακτήθηκε με την πολύτιμη συνδρομή του τμήματος Περιβάλλοντος, Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της συνιδρύτριας του “Skyros Project” καθηγήτριας Περιβάλλοντος Constantina Skanavis, ως επιβράβευση της πρωτοβουλίας για την διεξαγωγή της «Ακαδημίας Περιβαλλοντικών Πρεσβευτών 2022» που διενεργήθηκε στο Λιμάνι και εν πλω τον Ιούλιο του 2021, με τη συμμετοχή 40 ατόμων, στην κατηγορία «Προγράμματα εκπαίδευσης & εξειδίκευσης / Online training programs / Σύνδεση εκπαίδευσης & αγοράς».

Οι 31 συνολικά από το 2014 βραβεύσεις του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του “Skyros Project” αντανακλούν στη μεγάλη και συνεχή προσπάθεια της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών και εξοπλισμού στο λιμάνι, σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική μέριμνα, την υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακή διαχείριση του Τουριστικού καταφυγίου, τα υλοποιούμενα περιβαλλοντικά προγράμματα και τον διαρκή πόθο για το καλύτερο με στόχο τη συνεχή βελτίωση.

Με μια λαμπερή τελετή και προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα γιορτάστηκαν τη Δευτέρα 9 Μαΐου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κάποιες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον ελληνικό τουρισμό. Στην ένατή τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους ενώ οι υποψηφιότητες φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Τον τόνο της βραδιάς έδωσε η Idra Kayne, ερμηνεύοντας επί σκηνής το «Εδώ είναι το ταξίδι» ενώ την σκυτάλη πήραν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας για την απονομή των βραβείων.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων πραγματοποιήθηκε από καταξιωμένους πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού της χώρας. Στόχος των βραβείων-θεσμός του κλάδου του τουρισμού, Tourism Awards 2022, είναι η επιβράβευση της πρωτοπορίας, της καινοτομίας και η ανάδειξη των εταιρειών που ξεχωρίζουν για τις κορυφαίες πρακτικές και πρωτοβουλίες τους.