MY KTEO

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Η γη της ελιάς - spoiler: Το τέλος του Δημήτρη είναι κοντά


Ο Δημήτρης είναι ένας από τους λιγότερο συμπαθητικούς ήρωες της «Γης της ελιάς». Χειριστικός, άπιστος, χωρίς ηθικούς φραγμούς, αποτελεί κίνδυνο για την Αθηνά, η οποία τον προστατεύει αναγκαστικά, τους συνεργάτες αλλά και τους «ανταγωνιστές» του.

Όπως είδαμε στα προηγούμενα επεισόδια, ο Δημήτρης απειλεί την Αθηνά ότι θα αποκαλύψει το μυστικό της αν δεν λάβει ένα μεγάλο ποσό. Ταυτόχρονα όμως, έχει έρθει σε ρήξη με τον Κωνσταντίνο και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, λόγω των επιπόλαιων ενεργειών του και της απληστίας του θέτουν τους πάντες σε κίνδυνο.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η ανάγκη του για αυτοπροβολή. Έτσι, όχι απλά διαπράττει παράνομες πράξεις χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις, αλλά τις «διαφημίζει» κιόλας.

Το αποτέλεσμα θα είναι, αν πιστέψουμε τα σχετικά δημοσιεύματα, ότι το «κύκλωμα» παραγγέλνει τη δολοφονία του Δημήτρη, ο οποίος πέφτει νεκρός από τα χέρια άγνωστων δραστών.

Η σχετική πληροφορία επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι, ο Σπύρος Νικολαΐδης, ο ηθοποιός που έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική τηλεόραση με τη «Γη της ελιάς» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ότι σε λίγο καιρό αναχωρεί για τις ΗΠΑ, όπου διέμενε προ κορονοϊού, για τα γυρίσματα μιας σειράς του Netflix που είχαν αναβληθεί μέσα στην πανδημία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ρόλος του στην σειρά του Mega πρέπει να λάβει άμεσα τέλος.

Τρία ωστόσο ερωτηματικά παραμένουν: 1) Θα προλάβει ο Δημήτρης να αποκαλύψει την πραγματική φύση της σχέσης του με την Αθηνά; 2) Θα αποκαλυφθεί ο ρόλος του στο κύκλωμα και ποια θα είναι η τύχη του Κωνσταντίνου; και 3) Ποια θα είναι η αντίδραση του Ιάκωβου και των υπόλοιπων Βρεττάκων στην αποκάλυψη της πραγματικής σχέσης Αθηνάς – Δημήτρη;


ieidiseis.gr