MY KTEO

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Τσαπουρνιώτης σε Αμυρά: «Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το πρόγραμμα για τους ρητινοκαλλιεργητές θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου φτάσαμε 3 Ιουνίου και ακόμα περιμένουμε» (ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε χθες στα Λουτρά Αιδηψού η 4η Συνάντηση με τους Θεσμούς και τους πολίτες της Β.Ευβοίας και η 8η συνάντηση εταιρικών μελών του σωματείου «Διάζωμα». Επεισοδιακή η συνάντηση, αφού οι ρετσινάδες πραγματοποίησαν κατάληψη στην είσοδο του Ξενοδοχείου.

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης στην τοποθέτησή του ήταν ξεκάθαρος και απευθυνόμενος στον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά ο οποίος είχε συνδεθεί διαδικτυακά, είπε τα πράγματα με το όνομά τους. 

Ο κ. Τσαπουρνιώτης ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα για τους ρητινοκαλλιεργητές το οποίο έχει καθυστερήσει 10 μήνες. Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε σε πλαστές βεβαιώσεις, και ο Δήμαρχος έδωσε την απάντηση: «Εφόσον υπάρχει αμφισβήτηση για τους 33, το πρόγραμμα να ξεκινήσει αύριο για τους υπόλοιπους. Δεν υπάρχει άλλος λόγος και άλλος χρόνος να καθυστερήσουμε. Ήδη έχουν περάσει 10 μήνες. Πρέπει το πρόβλημα να λυθεί άμεσα. Δεν πρόκειται να κάνουμε με σπασμένο τηλέφωνο 10 αιτήσεις δεν ήταν σωστές. Να έρθει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ εδώ να λύσουμε το πρόβλημα. Από το Νοέμβριο έχει προκηρυχθεί το πρόγραμμα φτάσαμε 3 Ιουνίου»

Ο Δήμαρχος τόνισε η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου φτάσαμε 3 Ιουνίου και ακόμα περιμένουμε να δούμε τις 33 εκκρεμείς αιτήσεις. «Έχουν δίκιο οι εκατοντάδες άνθρωποι που ήρθαν σήμερα εδώ. Να αρχίσει το πρόγραμμα για τους υπόλοιπους. Και τους 33 θα τους δείτε στην πορεία τι θα κάνετε», είπε ο Δήμαρχος.