MY KTEO

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Σπύρος Πνευματικός: «Αντιπλημμυρικό έργο ύψους 14.260.000,00 € στο Δήμο Καρύστου»

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στο Δήμο Καρύστου που αφορά σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης  προϋπολογισμού 14.260.000,00 €. Μετά από συντονισμένες

ενέργειες των συναρμόδιων Υπουργείων, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.


Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, επισημαίνοντας την ανάγκη ταχύτατης έναρξης του έργου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε, ότι η άριστη συνεργασία της κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση και ο κατάλληλος σχεδιασμός οδηγεί στη χρηματοδότηση και κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση προκλήσεων του μέλλοντος, που αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε, επιδίωξή τους είναι να υλοποιηθούν ταχύτατα ώριμα έργα, τα οποία έχουν δρομολογηθεί από τους Δήμους.

Το εν λόγω έργο έχει στόχο την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης της Καρύστου, ενώ θα γίνουν και καίριες παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία των Κοινοτήτων Νέων Στύρων και Μαρμαρίου.