MY KTEO

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας: Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης «Δημιουργούμε το ΕΠΑΛ που οραματιζόμαστε!»

Κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022 το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΝΟΗΣΙΣ». Το Σχέδιο Δράσης με τίτλο «Δημιουργούμε το ΕΠΑΛ που

οραματιζόμαστε!» είχε σκοπό την συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων για την σχεδίαση και υλοποίηση πρωτότυπων έργων. 








Οι Μαθητές/τριες με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών, υλοποίησαν τις ακόλουθες 6 υποδράσεις:

1.         Δημιουργία Σχολικής Εφημερίδας. Η ομάδα των μαθητών δημιούργησε μια κατά κύριο λόγο ψηφιακή σχολική εφημερίδα, με διαρκή ροή μαθητικής αρθρογραφίας, που οργανώθηκε από τους ίδιους τους μαθητές με τη διακριτική επίβλεψη των καθηγητών. Ένα φύλλο της εφημερίδας σε έντυπη μορφή διανεμήθηκε στην σχολική κοινότητα. 

2.         Δημιουργούμε τον δικό μας Οπωρώνα. Οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις φύτευσης, καλλιέργειας και συντήρησης νέου οπωρώνα εξωραΐζοντας παραμελημένους χώρους του προαυλίου.

3.         Κατασκευή σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Οι μαθητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν έναν σταθμό φόρτισης πάρκινγκ ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων με δυνατότητα φόρτισης τους με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

4.         Μαθαίνουμε παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια. Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν 2 επιτοίχια επιτραπέζια παιχνίδια και συγκεκριμένα το Φιδάκι και το Trivial, τα οποία τοποθετήθηκαν σε σχολικές αίθουσες με στόχο την μελλοντική ένταξη τους στη μαθησιακή διαδικασία του σχολείου μας.

5.         Αναβάθμιση Σχολικού Κυλικείου. Βελτιώσαμε το χώρο του κυλικείου με την προσθήκη ξύλινης κατασκευής για την προστασία από δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενώ παράλληλα  διακοσμήθηκε με αυτοσχέδια έργα ζωγραφικής των μαθητών/τριών με αντικαπνιστικά μηνύματα.

6.         Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού μέσω διατροφής και άσκησης.  Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η μία ασχολήθηκε με το θέμα της διατροφής και η άλλη με το θέμα της άσκησης με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον δημιούργησαν αφίσα με συνταγές γευμάτων τα οποία μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή και ένα βασικό ασκησιολόγιο εκγύμνασης όλου του σώματος με χρήση απλού εξοπλισμού.  

 

Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί:

Γ. Κεσελόπουλος – Υπεύθυνος Σχεδίου Δράσης

 

(1) Σ. Σιαμανδούρας, Δ. Δούνη, Ουρ. Σταθοπούλου, (2) Ι. Αλεξανδρής, Μ. Μπούντα, (3) Δ. Πανταζόπουλος, Χ. Μπέης, (4) Ελ. Λουκιανού, Μ. Ντάλλα, (5) Δ. Κυριακούλης, Αν. Μαρινάκης, (6), Μ. Ζάννε, Ι. Πασλής, Χρ. Τοκατλίδου. – Υπεύθυνοι Υποδράσεων