MY KTEO

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού 200 ευρώ σε στυλ «Δώρου Πάσχα» – Ποιοι θα το λάβουν


Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την ενίσχυση των ευάλωτων ξανά με ένα έκτακτο επίδομα «αδείας» 200 ευρώ για το καλοκαίρι, αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε το Πάσχα. Το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται στα 250-300 εκατομμύρια ευρώ, όμως δεν θα δοθεί σε όλους.

 

Καθώς η ακρίβεια συνεχίζει την άνοδο με «σπασμένα φρένα», και τα βασικά προϊόντα έχουν πάρει «φωτιά», η κυβέρνηση αναζητά τρόπους ανακούφισης των πολιτών με μέτρα στήριξης όπως το δεύτερο Fuel Pass για τα καύσιμα, το Power Pass για το ρεύμα, αλλά και ένα έκτακτο επίδομα που θα δοθεί όπως έγινε τον Απρίλιο. Παρότι συζητείται εδώ και κάποιες εβδομάδες, δεν υπάρχουν νεότερα, αλλά παραμένει στο τραπέζι και δεν αποκλείεται να έρθουν ακόμα την επόμενη εβδομάδα οι επίσημες ανακοινώσεις. Εάν τελικά επιβεβαιωθεί, τότε θα μοιραστεί στους δικαιούχους μέσα στον Ιούλιο, όπως γίνεται και με το επίδομα αδείας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

 

Όπως σχολιάσε, εξάλλου, πρόσφατα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης:

 

«Εφόσον οι πόροι μας είναι περιορισμένοι πρέπει να κατευθύνονται περισσότερο σε εκείνους που έχουν αδυναμία παρά προς εκείνους που τα καταφέρνουν».

Ποιοι είχαν λάβει έκτακτο «Δώρο Πάσχα» 200 ευρώ

676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ

625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού

241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση

166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ

34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ