MY KTEO

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Σύλλογος εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας: Καλούμε όλους του εργαζόμενους σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 22/6


Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το Τμήμα Επειγόντων,  και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων θα βρίσκονται στις 13.00μμ στην εξωτερική πύλη του Νοσοκομείου, για μια πιο αναλυτική ενημέρωση....

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.30πμ, ΣΤΑ ΤΕΠ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Αν απέδειξε κάτι η προηγούμενη περίοδος της πανδημίας, είναι ότι το Δημόσιο Συστημα Υγείας που όλοι το λοιδορούσαν, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στον κορονοϊό, έδωσαν μάχες κρατώντας το ΕΣΥ όρθιο, με ατέλειωτες ώρες παρουσίας, ξενύχτια, συνεχείς εφημερίες....

Και τώρα μας ετοιμάζουν το “νέο ΕΣΥ”....Αντί η Κυβέρνηση να στελεχώσει και να χρηματοδοτήσει το ΕΣΥ προωθεί την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις!

Προωθούνται συγχωνεύσεις, καταργήσεις Υγειονομικών Μονάδων, θεσμοθετήθηκε η Ιδιωτικοποίηση Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, τα Ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα τους! Το “νέο ΕΣΥ” που μας ετοιμάζουν τους το επιστρέφουμε! Δεν δεχόμαστε να πάμε από το κακό στο χειρότερο!

Στο νοσοκομείο της Χαλκίδας τα προβλήματα είναι πολλά και δυστυχώς δεν βλέπουμε λύσεις......

ΜΕΘ που λειτουργεί χωρίς να πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις στελέχωσης και λειτουργίας, σύμφωνα με το ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας). Με το ίδιο προσωπικό στη ΜΕΘ για covid περιστατικά και στη γενική ΜΕΘ

τμήματα που λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλούς στελέχωσης (Παθολογική – Χειρουργική - ΤΕΠ – Καρδιολογική – Μικτή κ.α)

εργασία πέραν του νομίμου ωραρίου - αλλαγές νομίμου ωραρίου, χωρίς τη συγκατάθεση εργαζομένων (ωράρια 10πμ-6μμ)

απολύσεις εργαζομενων σε καθαριότητα και φύλαξη και “ΕΙΣΟΔΟ” των εργολάβων στο νοσοκομείο.

40 περίπου συνάδελφοι μας παραμένουν σε αναστολή εργασίας, την ίδια στιγμή που, με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, κατάργησαν όλα τα περιοριστικά μέτρα, ακόμα και τη μάσκα

δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες

μετακινήσεις ιατρών για εφημερίες στο νοσοκομείο Λαμίας. Μετά τους αναισθησιολόγους σειρά έχουν οι παιδίατροι...! Με απόφαση της 5ης ΥΠΕ μετακινήθηκε παιδίατρος,  από το νοσοκομείο μας στο νοσοκομείο Λαμίας, για να εφημερεύσει την Κυριακή 19 Ιουνίου.

….και ο κατάλογος των προβλημάτων δεν έχει τέλος....!

Σα να μη φτάνουν όλα αυτά, η Νοσηλευτική Διεύθυνση σε συνεννόηση με τη Διοίκηση και προφανώς με εντολές της Κυβέρνησης προωθεί σε όλα τα τμήματα νέα έντυπα του ΟΔΙΠΥ (περίπου 10 τον αριθμό), με οδηγίες να συμπληρώνονται από το νοσηλευτικό προσωπικό, σε κάθε εισαγωγή ασθενούς!

Οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά τμήματα δεν προλαβαίνουν να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις και παράλληλα να ασχοληθούν, ουσιαστικά, με τον ασθενή. Δεν έχουν την πολυτέλεια να απασχολείται ένας νοσηλευτής, στην βάρδια, με γραφική δουλειά!

Προειδοποιούμε ότι είναι αδύνατη η συμπλήρωση των εντύπων, λόγω έλλειψης προσωπικού. Δημιουργούνται δυσλειτουργίες και αναστάτωση στη λειτουργία των τμημάτων του Νοσοκομείου.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για αξιολόγηση εργασίας – αξιολόγηση νοσοκομείου τη στιγμή που υπάρχει τραγική υποστελέχωση!

Σε τι αποσκοπεί η συμπλήρωση του πολυσέλιδου εντύπου του ΟΔΙΠΥ;

Προέχει ο ασθενής και όχι η συμπλήρωση των εντύπων....!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

ΑΝ ΚΑΤΙ ΄'ΖΟΡΙΖΕΙ' ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ισχυρή Δημόσια Υγεία Πρόνοια

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

 Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία

Μονιμοποίηση συμβασιούχων

Άρση αναστολών εργασίας. Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους

Ένταξη στα ΒΑΕ

Αύξηση μισθών – Ανθυγιεινό επίδομα

Επαγγελματική νόσος – εργατικό ατύχημα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/6, ΣΤΙΣ 11.30πμ, ΣΤΑ ΤΕΠ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!