MY KTEO

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων (δημοσίου) Εύβοιας: Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 24 Ιούνη στην Αθήνα


ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  καλούν σε Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 24 Ιούνη στην Αθήνα   στις 11 π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Αναχώρηση με πούλμαν από Χαλκίδα  στις 8.30π.μ. από το Βούρκο. Για συμμετοχές ενημερώστε στα τηλέφωνα 6979277824 Συρίμης Γιώργος και 6973311587 Ντρούρου Σοφία

Δίνουμε όλοι το παρόν γιατί ο δρόμος του αγώνα είναι η μοναδική μας δύναμη, δυνατότητα και ελπίδα, για να αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε.  Η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας και του λαού τσακίζεται.

Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις  που πληρώσαμε, μαζί και με τη 13η και 14η σύνταξη, που τις πληρώσαμε με τη δουλειά μας και τις περικόψανε. Όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Να δοθούν ΤΩΡΑ αυξήσεις  σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.

Διεκδικούμε:

         Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Οι κατώτερες συντάξεις φθάνουν να καλύψουν το 15ήμερο και οι μεγαλύτερες τις 22 ημέρες τον μήνα.

         Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

         Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

         Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

         Να καταργηθεί η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

         Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

         Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε, απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας.

 Διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε από καμιά κυβέρνηση και απαιτούμε από τον πρωθυπουργό να δεχτεί την αντιπροσωπεία μας.

Χορτάσαμε από ψέματα και υποσχέσεις από όλες τις κυβερνήσεις. Χορτάσαμε τα παιγνίδια,  ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλον, για να συνεχίζουν την ίδια αντισυνταξιουχική - αντιλαϊκή πορεία .

Κατεβαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο του αγώνα και απαιτούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Συνεχίζουμε  γιατί μέσα από τη δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά - αντισυνταξιουχικά μέτρα. Σωτήρες δεν υπάρχουν, μόνο με μαζική συμμετοχή και δράση μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή που ζούμε.

Να μη λείψει κανένας από την πανελλαδική συγκέντρωση  στις 24/6/22 ώρα 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.  Θα ακολουθήσει πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.