MY KTEO

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Χαλκίδα: Εξαρθρώθηκαν 2 εγκληματικές οργανώσεις

 


Έπειτα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διακριβώθηκε πλήρως η δράση δύο (2) εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών και αποπειρών κλοπών, από οικίες περιοχών της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Αττικής.

 

Η συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν συνολικά (10) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και να εξιχνιασθούν (33) κλοπές και (4) απόπειρες κλοπών.

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη τους δρούσαν σε περιοχές της Χαλκίδας Ευβοίας, στο Σχηματάρι και στο Δήλεσι Βοιωτίας, καθώς και σε Αγριλέζα, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Καπανδρίτι, Ωρωπό και Άγιο Στέφανο Αττικής.

 

 

1η Εγκληματική Οργάνωση

 

Ταυτοποιήθηκαν (7) ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της στέλεχος, ενώ (3) από τους ανωτέρω είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης χρονολογείται από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2020, ενώ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα προαναφερόμενα μέλη της, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στην διάπραξη (25) κλοπών και (1) απόπειρας κλοπής από οικίες, ως ακολούθως:

 

(13) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής σε περιοχές της Εύβοιας

 

           (5) κλοπές στη Δροσιά Χαλκίδας,

           (4) κλοπές στην Κάνηθο Χαλκίδας,

           (2) κλοπές στη Μόρφα Αυλίδας Χαλκίδας,

           (1) κλοπή και (1) απόπειρα κλοπής στο Βαθύ Αυλίδας Χαλκίδας και

           (1) κλοπή στην Ξυρόβρυση Χαλκίδας.

 

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα - τιμαλφή, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (74.000) ευρώ.

 

 

2η Εγκληματική Οργάνωση

 

Ταυτοποιήθηκαν (3) ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της στέλεχος, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας (2) τουλάχιστον ακόμη αγνώστων συνεργών τους.

 

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2020, ενώ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα προαναφερόμενα μέλη της, ενέχονται στην διάπραξη (8) κλοπών και (3) αποπειρών κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας Ευβοίας, ως ακολούθως:

 

           (3) κλοπές στην Ξυρόβρυση Χαλκίδας,

           (2) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών στον Άγιο Νικόλαο - Μπούρτζι Χαλκίδας,

           (2) κλοπές στην Κάνηθο Χαλκίδας,

           (1) κλοπή στη Δροσιά Χαλκίδας και

           (1) απόπειρα κλοπής στη Γλύφα Χαλκίδας.

 

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις (18.400) ευρώ.

 

Όπως προέκυψε επίσης από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων είχαν πανομοιότυπο τρόπο δράσης (modus operandi), ενώ αντάλλασαν μεταξύ τους πληροφοριακό υλικό, προκειμένου να διευκολύνουν την εγκληματική τους δραστηριότητα.  

Γίνεται μνεία ότι πολλά από τα ανωτέρω ταυτοποιημένα μέλη των εγκληματικών ομάδων, έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και όμορων Νομών.

 

Επιπλέον, πέραν των δύο εγκληματικών ομάδων, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής, για διακίνηση ναρκωτικών, για πράξεις που τέλεσε το χρονικό διάστημα από 03-11 έως 04-12-2020, σε περιοχή της Αττικής.

 

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

 

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση όλων των μορφών εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν