MY KTEO

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Την επέκταση του Κοιμητηρίου στο Πέι Δοκού κατά 30 στρέμματα περίπου αποφάσισε ομόφωνα το συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας (βίντεο)

Την επέκταση του Κοιμητηρίου στο Πέι Δοκού κατά 30 στρέμματα περίπου, όπως ο πρότεινε ο πρόεδρος Θοδωρής Γιαννούκος, αποφάσισε ομόφωνα το συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας σε συνεδρίασή του το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο κ. Γιαννούκος τόνισε ότι είναι αναγκαία η επέκταση του Κοιμητηρίου και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «Κοιτάμε μπροστά. Είναι η ώρα να πάρουμε μια απόφαση για το μέλλον. Μπορεί το παρόν συμβούλιο να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, οι επόμενοι όμως δεν θα το αποφύγουν».

Ο πρόεδρος έκανε γνωστό ότι η επέκταση θα γίνει στο πίσω μέρος του Κοιμητηρίου σε μια έκταση που ανήκει στο Δήμο Χαλκιδέων. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και σε σφάλματα του παρελθόντος, όπως χαρακτηριστικά είπε. Συγκεκριμένα, εξέφρασε την διαφωνία του με αποφάσεις που πάρθηκαν στο παρελθόν από παλιότερες διοικήσεις του Δήμου, όπως η παραχώρηση τμήματος της έκτασης αυτής για την κατασκευή του Ενωσιακού και του πράσινου σημείου της πόλης.

«Από τα 100 στρέμματα στο πίσω μέρος του Κοιμητηρίου έχουν μείνει τώρα τα 60. Από αυτά προτείνουμε τα 30 περίπου να δοθούν για την επέκταση του Κοιμητηρίου» κατέληξε ο πρόεδρος και το συμβούλιο της Κοινότητας Χαλκίδας ψήφισε ομόφωνα την πρότασή του.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Κοινότητας έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία, αφού αναφέρθηκε στην επιλογή της παρούσας δημοτικής αρχής να δοθούν οι αρμοδιότητες για τα Κοιμητήρια στις Κοινότητες, τόνισε ότι η Κοινότητα ως αρμόδια θα αποφασίσει για το πόσο χώρο χρειάζεται η επέκταση του Κοιμητηρίου και στη συνέχεια το θέμα θα πάρει το δρόμο τους προς τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς. Πάντως  εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν θα παρουσιαστούν δυσκολίες και ότι είναι θετική εκ των προτέρων.

Εδώ να σημειωθεί ότι το Κοιμητήριο στο Πέι Δοκού επισκέφθηκε το πρωί της ίδιας μέρας η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα με τον αντιδήμαρχο Έργων Βασίλη Γουρνή, τον πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκίδας Θοδωρή Γιαννούκο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.