MY KTEO

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Καιρός: Αγριεύει ο καύσωνας, 39άρια με συννεφιά το μεσημέρι -Έρχεται 10ήμερο θερμό «κύμα»


Ο ευρωπαϊκός καύσωνας εισέβαλε για τα καλά στη χώρα μας και σήμερα αναμένεται ακόμη πιο έντονος, αφού η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους 39 βαθμούς.

Μάλιστα, όπως ήδη έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, αύριο (Πέμπτη 23/6) αναμένεται η πιο «καυτή» μέρα της εβδομάδας, με 40άρια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο μεταξύ, όπως επισήμανε στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, έρχεται θερμό 10ήμερο «κύμα», με ένα μικρό διάλειμμα Παρασκευή-Σάββατο.

Πάντως, σήμερα το μεσημέρι, θα σημειωθούν και νεφώσεις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν και κάποια μπουρίνια.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στα ορεινά της Μακεδονίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 38 με 39 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα και τις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ:
ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις το απόγευμα.
Ανεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τα δυτικά. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις ίδιες ώρες στα ορεινά των παραπάνω περιοχών αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών και του Ιονίου θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 36, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 21 έως 37, στην Ήπειρο από 15 έως 33, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 16 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 22, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 18 έως 37, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 35 και στην Κρήτη από 16 έως 37 βαθμούς Κελσίου.



iefimerida.gr