MY KTEO

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Επεισοδιακή η χθεσινή 4η συνάντηση με τους Θεσμούς και τους πολίτες της Β.Εύβοιας(ΒΙΝΤΕΟ)

Την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης και της επιτροπής Μπένου για την «ανασυγκρότηση» της βόρειας Εύβοιας, διατράνωσαν για μία ακόμη φορά οι πυρόπληκτοι της περιοχής, συνεχίζοντας τον

αγώνα τους για να μπορέσουν να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.


Ρετσινάδες, δασεργάτες, αγρότες και μελισσοκόμοι συγκεντρώθηκαν μαζικά, το απόγευμα της Παρασκευής έξω από ξενοδοχείο των Λουτρών Αιδηψού, όπου είχε προγραμματιστεί η διεξαγωγή μιας ακόμη φιέστας της επιτροπής Μπένου.

Απέτρεψαν την είσοδο στον υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος αποχώρησε κάτω από αποδοκιμασίες χωρίς να δώσει καμία απάντηση, καθώς και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ο Σταύρος Μπένος, αρχικά δήλωσε αναρμόδιος για τα αιτήματα επιβίωσης του λαού της περιοχής, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι το πρόγραμμα «ανασυγκρότησης» δεν αφορά τις ανάγκες τους, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να καθησυχάσει τους συγκεντρωμένους, δηλώνοντας «εθελοντής» που σχεδιάζει «κάτι μεγάλο» για την περιοχή.

Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνουν ξανά στην περιοχή τους οι φιέστες της κυβέρνησης και της επιτροπής Μπένου που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό του λαού και την ενσωμάτωσή του στους σχεδιασμούς για την μετατροπή της καμένης γης σε «ευκαιρία» για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Δεν πάει άλλο. Είμαστε 10 μήνες χωρίς μεροκάματο. Δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας», ανέφερε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών- Δασεργατών Εύβοιας, τα μέλη του οποίου είχαν μαζική παρουσία στην κινητοποίηση.

«Απαιτούμε απαντήσεις για το πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εργασίας στο δάσος. Μήνες υποσχέσεις, λόγια και τίποτα. Το μόνο που βλέπουμε είναι καθυστέρηση για να μας πετάξουν εκτός προγράμματος με μια σειρά τερτίπια, όρους και προϋποθέσεις», ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «την ίδια στιγμή που εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας, η κυβέρνηση έχει σχεδόν μετακομίσει στην περιοχή μας για να γίνει η καταστροφή ευκαιρία για τις μπίζνες των ομίλων. Οργανώνουν ξανά και ξανά φιέστες με μεγαλοκαρχαρίες για το μεγάλο φαγοπότι. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Ζητάμε Εδώ και Τώρα: Να ξεκινήσει το πρόγραμμα για την απασχόληση ρετσινάδων και δασεργατών, για τουλάχιστον 15 χρόνια, χωρίς αποκλεισμούς».

Αντίστοιχη κατάσταση βιώνουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν εκπρόσωποι των συλλόγων τους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Σημείωσαν ότι έχουν αφεθεί ολομόναχοι να επιβιώσουν πάνω στα αποκαΐδια της φωτιάς και της κυβερνητικής πολιτικής και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους.

Να σημειώσουμε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή με την κατάσταση που καταγγέλλουν οι μαζικοί φορείς της περιοχής και τα αιτήματα του αγώνα τους.