MY KTEO

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Στην 51η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών Γιάννης Γεροντίτης και Δέσποινα Καραμπέτσου


Στην 51η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) την οποία φιλοξένησε και διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην Ουρανούπολη και στην Αμμουλιανή, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης και η εκπρόσωπος του Φορέα στον Όμιλο Δέσποινα Καραμπέτσου. 

Οι εργασίες της Γ.Σ. ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας αλλά και των νησιωτικών Επιμελητηρίων, αναδεικνύοντας επί της ουσίας, πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν τα νησιά και την επιχειρηματικότητα αλλά και το ρόλο που καλούνται να έχουν σε αυτόν τον Τομέα, τα Επιμελητήρια. 

Αναδείχθηκαν θέματα όπως : Η σύνδεση του  Αγροδιατροφικού Τομέα με τον Τουρισμό ως κυρίαρχο στοιχείο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου των νησιών, η προώθηση του τουριστικού προϊόντος από τα Επιμελητήρια, οι δραστηριότητες του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας LIVINGTRAC του ΕΚΠΑ, τα διαθέσιμα εργαλεία πρόληψης και διαχείρισης της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων. 

Τα εν λόγω θέματα παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τις δύο πρώτες μέρες των εργασιών, μέσα από τοποθετήσεις και εισηγήσεις του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, του Προέδρου Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής, Μάνου Κόνσολα, της Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένας Αθανασοπούλου, της Αν. Καθηγήτριας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάνσυς Αλωνιστιώτη και του Διευθύνοντα Συμβούλου Knowledge AE, Βασίλη Χρηστίδη.

Οι θέσεις και οι απόψεις που τέθηκαν οδήγησαν στο τέλος των εργασιών και μέσα από ένα γόνιμο διάλογο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για τον ΕΟΑΕΝ, αλλά και δεσμεύσεων από μέρους των μελών της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων στα νησιά. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό  ρόλο των νησιωτικών Επιμελητηρίων στην ανάδειξη του Αγροδιατροφικού Τομέα και την σύνδεση του με τον Τουρισμό στα νησιά, καθώς και σε μια γενικότερη εθνική προσπάθεια για την άσκηση μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής σε ένα πλέον, πολύ απαιτητικό παγκόσμιο περιβάλλον, έθεσε ως μέιζον θέμα την στελέχωση των Επιμελητηρίων με επιπλέον προσωπικό, εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο.