MY KTEO

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Πρόταση για επιστροφή της μάσκας, αύξηση 600% των εισαγωγών ασθενών


Ανήσυχος για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού εμφανίστηκε ο διευθυντής της Β Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νίκος Καπραβέλος, καθώς όπως είπε υπάρχει μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές ασθενών το τελευταίο διάστημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου υπήρξε ραγδαία αύξηση των εισαγωγών για περιστατικά κορονοϊού σε ποσοστά 600%.

Ανέφερε επίσης ότι «η παραλλαγή Όμικρον παρακάμπτει την ανοσία από τα εμβόλια» προειδοποιώντας ότι η «ακραία χαλάρωση των μέτρων θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι».

Όπως τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο που εργάζεται τα περιστατικά με βαριά πνευμονία λόγω κορονοϊού αυξήθηκαν σε μία ημέρα από δύο σε δώδεκα λέγοντας ότι η επίπτωση πλέον αρχίζει να φαίνεται σε όλη την Ελλάδα.

«Πρέπει οπωσδήποτε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση» επισημαίνοντας ότι πλέον δεν γίνονται τεστ. «Επόμενο είναι να επεκταθεί η μόλυνση σε μεγαλύτερες ηλικίες», πρόσθεσε ο γιατρός μιλώντας στην ΕΡΤ. Και όπως δήλωσε στα νοσοκομεία πάνε πλέον ασθενείς που έχουν μολυνθεί για δεύτερη φορά από τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού.

Ο κ. Καπραβέλος ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει για να μη δούμε εκτίναξη των κρουσμάτων τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ ανίχνευσης του ιού και να επανέλθει η μάσκα στους κλειστούς χώρους, στα αεροπλάνα και στα πλοία.