MY KTEO

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Και η ΕΛ.ΑΣ ...χτενίζεται: 60 συμβόλαια θανάτου στο ράφι «αδιευκρίνιστα»


Η σημερινή εκτέλεση του βενζινοπώλη στον Γέρακα φέρνει στο επίκεντρο το θέμα των συνδικάτων του εγκλήματος και των εκτελέσεων στη χώρα, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ρίξει όλο της το βάρος στην …Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

Από τα εξήντα και πλέον συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια, είναι ζήτημα αν έχουν εξιχνιαστεί τα δυο. Το οργανωμένο έγκλημα και οι συμμορίες των εκτελεστών ζουν και βασιλεύουν στη χώρα, παρά τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση και η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Κορυφαίο παράδειγμα ο «Φάκελος» που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προ δεκατριών μηνών ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το υπουργείο μας διαβεβαίωνε πως μέσα στο φάκελο ήταν όλα τα ονόματα των εγκληματικών οργανώσεων και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή τους! Τόσα θριαμβευτικά πρωτοσέλιδα ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είχε ούτε τον καιρό που εξάρθρωνε την «17 Νοέμβρη»- τότε τα μέσα που στήριζαν το κόμμα που μεταγράφηκε το 2019 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον κατηγορούσαν ότι η ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν έχει συλληφθεί!

Δυο πράγματα, συνεπώς, συμβαίνουν με τον «φάκελο Χρυσοχοΐδη»:
-Ή ο φάκελος δεν περιείχε στοιχεία και απλώς μας δούλευαν.
-Ή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έκανε τη δουλειά του.

Μήπως μπορεί να τοποθετηθεί η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός επ΄ αυτού; Αν όντως ο φάκελος περιείχε τα ονόματα γιατί η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν πάει ξανά στον εισαγγελέα; Γιατί, ε μια τέτοια περίπτωση, δεν παρεμβαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης; Αν, όμως, ο φάκελος ήταν …τζούφιος, όπως εξ αρχής υποστήριζε η ηγεσία του Αρείου Πάγου; Τι θα κάνει το Μαξίμου; Και μαζί του και όσοι υπέγραφαν τα θριαμβευτικά πρωτοσέλιδα και πρώτα θέματα των Δελτίων Ειδήσεων; (Όλα μαζί, πάντως, δεν μπορεί να συμβαίνουν: Και ο φάκελος να περιέχει τα στοιχεία και η δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της και οι συμμορίες να δρουν ανεξέλεγκτες)!

Αλλά θα πείτε –και δικαίως- πως το συνδικάτο του εγκλήματος, οι συμμορίες που εκβιάζουν και εκτελούν, είναι δευτερεύον θέμα. Πρωτεύον θέμα είναι η πάταξη του εγκλήματος στα Πανεπιστήμια. Η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Αυτό το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί, γιατί ως γνωστόν από εκεί (και όχι από τις φυλακές, όχι πολλές φορές με τη συνδρομή εν ενεργεία επίορκων αστυνομικών) καθοδηγούνται οι συμμορίες!

Ευτυχώς, όμως, σε αυτό τον τομέα, η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ βρίσκονται σε καλό δρόμο. Για να σοβαρευτούμε, όμως, πέραν της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σοβαρή ευθύνη έχουν και τα στελέχη του «Ακραίου Κέντρου» που πρωταγωνιστούν για την είσοδο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Τους έχει άραγε κανείς ακούσει ποτέ να μιλούν για την αντιμετώπιση του εγκλήματος; Μην ψάχνετε, ποτέ!

ΥΓ1: Το κείμενο αυτό ισχύει απολύτως και στην περίπτωση που συλληφθούν οι εκτελεστές στο Γέρακα- μακάρι να συμβεί.

ΥΓ2: Τι γίνεται με τα κυκλώματα στη βενζίνη; Πόσες ένοπλες επιθέσεις έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα; Γιατί δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που χρόνια τώρα απασχολεί τη χώρα και που συντηρεί τα κυκλώματα;



ieidiseis.gr του Βασίλη Σκουρή