MY KTEO

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Δείτε τις τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο στα ύψη


Η δύσκολη καθημερινότητα, το άγχος και οι πολλές υποχρεώσεις μειώνουν την ερωτική διάθεση και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην σεξουαλική σας ζωή.

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ειδικοί, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές που ενισχύουν την ερωτική διάθεση και απογειώνουν τη… λίμπιντο.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:

Σοκολάτα
Μόνο τυχαία δεν έχει συνδεθεί με τα ερωτευμένα ζευγάρια. Η σοκολάτα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στο ερωτικό κομμάτι και κυρίως, μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να έχουν και μεγαλύτερη αντοχή, αφού περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη, μια χημική ουσία που προάγει τα καλά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του σεξ. Επίσης, στα συστατικά της περιέχει και αλκαλοειδή, τα οποία αυξάνουν την ενέργεια.

Θαλασσινά
Αποτελούν εξαιρετική πηγή αμινοξέων, ψευδαργύρου, σιδήρου και σεληνίου. Ιδιαίτερα, ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή τεστοστερόνης. Επιπλέον, θαλασσινά όπως τα στρείδια και τα μύδια αυξάνουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης, η οποία οδηγεί στην αύξηση της λίμπιντο.

Σύκα
Είναι πλούσια σε αμινοξέα, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τη σεξουαλική αντοχή.

Βατόμουρα
Η σωστή κυκλοφορία του αίματος είναι πολύ σημαντική στη σεξουαλική λειτουργία και τα μούρα την εξασφαλίζουν. Χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και σας κάνουν να νιώθετε πιο επιθυμητοί.

Μπανάνες
Είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν στη μετατροπή των υδατανθράκων σε ενέργεια καθώς και στη ρύθμιση των ορμονών του οργανισμού. Επίσης, μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά στον άνδρα, καθώς αυξάνουν τη σεξουαλική αντοχή.

Σέλερι
Περιέχει ανδροστενόνη και ανδροστερόλη, δυο ουσίες που αυξάνουν τη λίμπιντο στις γυναίκες και κάνουν τους άντρες περισσότερο ελκυστικούς.

Μέλι
Μόνο τυχαία δεν είναι από τους πιο γνωστούς και «σίγουρους» αφρδοσιακούς συνδυασμούς το μέλι με καρύδια. Το μέλι, λοιπόν, περιέχει βιταμίνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας, ενώ ενισχύουν και την ερωτική διάθεση.

Καυτερές πιπεριές
Καταναλώνοντας μία καυτερή πιπεριά, απελευθερώνονται ορμόνες, όπως οι ενδορφίνες, που συνδέονται με την ευχαρίστηση, συμβάλλοντας έτσι στην τόνωση της διάθεσης για σεξ.

 

govastileto.gr