MY KTEO

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Συναντήθηκαν με την Δήμαρχο


Μετά από αίτημα της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας (ΕΠΚΑ-ΣτΕ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. Γιώργου Μητροπέτρου και της Γ.Γ. Ευαγγελίας Βλάχου με την Δήμαρχο Χαλκίδας Κα Έλενα Βάκα στο γραφείο της.

Η ενημέρωση και η συζήτηση περιστράφηκε γύρο από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές από  τις αύξησης των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης αλλά και από τους ληστρικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τιμών των καυσίμων.

Η θέση η οποία εκφράστηκε από πλευράς ΕΠΚΑ-ΣτΕ ήταν, πως στα πλαίσια και της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου δεν θα πρέπει κανένα σπίτι να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και κυρίως οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του Δήμου μας. 

 Η Ένωση έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ένα μεγάλο κομμάτι των καταγγελιών των πολιτών για διάφορα θέματα και προσπαθεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων να παρέχει κάθε στήριξη και ενημέρωση στους πληττόμενους καταναλωτές.

Όμως, αυτή η αναγκαία παρέμβαση της Ένωσης, προς όφελος των καταναλωτών, χρειάζεται την συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως άμεσου φορέα διοίκησης και εξυπηρέτησης των πολιτών για να μπορέσει να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Στα πλαίσια αυτά η Ένωση, που έχει έδρα την πόλη της Χαλκίδας,  θεωρεί πως η συνεργασία με τον Δήμο είναι καθοριστική για την ουσιαστική λειτουργία της .

    Από πλευράς της Κας Δημάρχου εκφράστηκε η βούληση και το  ενδιαφέρον για τα προβλήματα αλλά τα αιτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας και δήλωσε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία  για  την αποτελεσματική λειτουργία της Ένωσης, προς όφελος των καταναλωτών, αφού  αποτελεί τον επίσημο θεσμικό φορέα των καταναλωτών, βασιζόμενη στην εθελοντική προσφορά και θα υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας για θέματα που άπτονται των υπηρεσιών του Δήμου.