MY KTEO

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Χαλκίδα: Με επιτυχία η εκδήλωση για την οδική ασφάλεια

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, οι Δήμοι Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα εκδήλωση με θέμα  «Πρότυπες πρακτικές που σώζουν ζωές ενισχύοντας την Οδική Ασφάλεια» στο Αμφιθέατρο.




Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Ιωάννης Ξιφαράς.

Σε πρότυπες πρακτικές διεθνώς αναφέρθηκε ο κ. Μichael Woodford Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Safer Roads Foundation από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κελαϊδίτης μετά το τέλος της εκδήλωσης

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί για την πατρίδα μας ένα από τα κορυφαία ζητήματα, τα οποία καλούμαστε ως Πολιτεία μα πάνω από όλα ως πολίτες να κοιτάξουμε με θάρρος, ευθύνη και σχέδιο.

Μια πολύ σημαντική δράση λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες στην Εύβοια μέσα από τη συνεργασία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Δήμου Χαλκιδέων και Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το διεθνές ίδρυμα «Safer Roads Foundation».

Η δράση αυτή αφορά πιλοτικές εγκαταστάσεις ενισχυμένης και έξυπνης προειδοποιητικής σήμανσης σε επικίνδυνα σημεία του οδικού μας δικτύου και διαβάσεις πεζών.»