MY KTEO

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Σοβαρότης μηδέν…


Αν μπορούσε η ηγεσία του ΥΠΕΣ θα καταργούσε και τα Δημοτικά Συμβούλιο και θα καθιέρωνε το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε». Τόση «εκτίμηση» έχει στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και εξηγούμαστε:

Έλλειψη σοβαρότητας επιδεικνύει το Υπουργείο Εσωτερικών που σχεδιάζει βήμα-βήμα τον αφοπλισμό ουσιαστικά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στους Δήμους όλης της χώρας. Ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια απαράδεκτη νομοθετική κίνηση μέσω νομοσχεδίου που βρίσκεται υπό διαβούλευση, αφού ουσιαστικά με διάταξη του θα απαγορεύει στην αντιπολίτευση να θέσει εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Είναι φανερό ότι η ηγεσία του Υπουργείου επιδιώκει το ξήλωμα του «Κλεισθένη» και της απλής αναλογικής. Το ίδιο έκανε και με παλιότερη ρύθμιση όπου ενίσχυε τις αποφάσεις των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής εις βάρος των Δημοτικών Συμβουλίων και δημιούργησε ένα αλαλούμ, αφού η ρύθμιση αυτή κατέρρευσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πολλές από τις αποφάσεις των Επιτροπών τώρα «βρίσκονται στον αέρα». 

Προς το παρόν οι όποιες αντιδράσεις για την απόφαση αυτή του ΥΠΕΣ είναι μάλλον χλιαρές. Για να δούμε όμως πως θα αντιδράσουν και στην Εύβοια οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Αφού στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Εύβοιας οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης χρησιμοποιούν τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα για να μπορέσουν να πάρουν απαντήσεις για ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.