Υλικά συνταγής:
1-1½ κ. κοτόπουλο σε 6 μερίδες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (χυμός)
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ροδίζουμε καλά το κρέας σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για 7΄- 8΄. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το κρασί και 1 φλ. νερό.
Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει. Ενδιάμεσα ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προς το τέλος του χρόνου βρασμού πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα, σχεδόν με το λάδι του. Σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
argiro.gr