MY KTEO

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Όταν ο Πέτσας κορόιδευε τους συνταξιούχους

 


Η κοροϊδία των αναδρομικών… αποκαλύφθηκε πλήρως μετά το μεγάλο “όχι” στα αναδρομικά 11μήνου των συνταξιούχων για δώρα και επιδόματα αδείας, που είπε το ΣτΕ. Και αυτό διότι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Στ. Πέτσας κάποτε τους προέτρεπε… (καλοκαίρι του 2020) να μην προσφύγουν στα δικαστήρια και να έχουν… υπομονή!!! «Η έκκληση που θα ήθελα να κάνω είναι οι συνταξιούχοι να έχουν λίγη υπομονή και να μην προσφεύγουν σε ένδικα μέσα, γιατί αυτό συνεπάγεται μεγάλη γραφειοκρατία, φόρτο στα δικαστήρια και, φυσικά, δαπάνη για τους ίδιους» δήλωνε ανερυθρίαστα ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις 15 Ιουλίου 2020, λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει αναδρομικά 3,9 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους.

Ακολούθησε στις 29 Ιουλίου 2020 η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ότι μέσω τροπολογίας δρομολογείται η καταβολή αναδρομικών όχι μόνο σε όσους είχαν καταθέσει προσφυγές αλλά σε όλους τους τότε δικαιούχους!

 Και τώρα, το το ΣτΕ, τους αδειάζει όλους! Και κυρίως 2.100.000 συνταξιούχους που πίστεψαν τις υποσχέσεις.

 Παρόλα αυτά η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να εμφανιστεί ως σωτήρας. Ναι μεν δεν την υποχρεώνει να καταβάλει το σύνολο των αναδρομικών, επιτρέπει δε σε μία προεκλογική χρονιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανιστεί ως πιο… ανοιχτοχέρης, απ’ όσα ορίζει το δικαστήριο.

 Ως τότε όμως το ΣτΕ είναι κατηγορηματικό: “Δεν δικαιούνται οι συνταξιούχοι επιπλέον αναδρομικά απο αυτά που ήδη δόθηκαν στους συνταξιούχους για το 11μηνο 2015-1016”.

 

Οι ελπίδες λοιπόν για επιστροφές ποσών για δώρα και αναδρομικά εξανεμίστηκαν μέχρι… νεοτέρας.