MY KTEO

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στην πυρόπληκτη βόρειο Εύβοια


Ευχαρίστως ανακοινώνεται εις το πλήρωμα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, ότι την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, ημέρα κατά την οποία παγκοσμίως προβάλλεται η ανάγκη προστασίας του Περιβάλλοντος, πρόκειται να επισκεφθεί την πυρόπληκτη Βόρειο Εύβοια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, στα πλαίσια της γενικής και συντονισμένης δραστηριότητας της Εκκλησίας υπέρ της προστασίας του Περιβάλλοντος και της ενισχύσεως των πυροπαθών συνανθρώπων μας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επισκέψεως του Μακαριωτάτου έχει ως εξής:

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Ώρα 7π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της πυρόπληκτης Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ροβιών.

Ώρα 12:30μ.μ. Επίσκεψη καί Δέηση υπέρ τη προστασίας του Περιβάλλοντος στην πυρόπληκτη Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης.

Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών-Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας και μέλη της ίδιας Επιτροπής, τους οποίους θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Καλούνται όλα τα μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας, εκτιμώντας την εξόχως συμβολική και διδακτική πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου μας, να παρευρεθούν, να εντείνουν, κατά την ίδια ώρα, τις προσευχές τους υπέρ αποκαταστάσεως του φυσικού πλούτου και ενδυναμώσεως των εμπερίστατων πυροπλήκτων κατοίκων της περιοχής.