MY KTEO

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ο αλιευτικός τουρισμός στην Ελλάδα» συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης

 Στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ο αλιευτικός τουρισμός στην Ελλάδα» συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31-5-

2022, στο ξενοδοχείο Negroponte Resort στην Ερέτρια, συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας.

Στο πλαίσιο της κατάθεσης απόψεων και ιδεών με στόχο την ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, υπογράμμισε την ανάγκη για την υιοθέτηση ενός μακροχρόνιου, ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου στρατηγικού Πλάνου Ανάπτυξης για την περιοχή του Ευβοϊκού, του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο όπως υποστήριξε θα πρέπει να κινηθεί πάνω στους εξής άξονες :

1) Ένταξη του Ευβοϊκού και των ανατολικών παραλιών του νησιού στο Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης Ρύπανσης.

 

2) Ανάπτυξη ενός ψηφιοποιημένου διαχειριστικού Συστήµατος υποστήριξης της βιωσιμότητας των αλιευτικών πόρων που θα διαχειρίζεται την τράπεζα αλιευτικών δεδομένων. 

 

3) Εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης χρόνιων και εκτάκτων Περιστατικών θαλάσσιας Ρύπανσης που θα ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις από περιστατικά «σοβαρής ρύπανσης».

 

4) Ανάπτυξη Πλέγματος παρεμβάσεων σε περιφερειακό επίπεδο για τον δραστικό περιορισμό των αποβλήτων που καταλήγουν στον Ευβοϊκό.

 

5) Εφαρμογή Αλιευτικής πολιτικής με κεντρικό στόχο την στήριξη του αλιευτικού επαγγέλματος και γνώμονα την προστασία ειδών και οικοτόπων.

 

6) Εφαρμογή προγράμματος επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου για όλο τον Ευβοϊκό και τα παράλια του Αιγαίου.

 

7) Δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών ενημέρωσης στις πύλες εισόδου του νομού.

 

8) Ίδρυση φορέα Τουριστικής Ανάπτυξης στη Στερεά Ελλάδα από τα Επιμελητήρια και τη ΠΣΕ.