MY KTEO

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Πυρκαγιά Εύβοια - Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συντονιστικού


Ενισχύονται από όλην τη Στερεά Ελλάδα αλλά και την Αττική οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή Γάια της Εύβοιας. Το μέτωπο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων, με την Πυροσβεστική να κάνει λόγο για μία δύσκολη πυρκαγιά καθώς οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής καθιστούν το έργο των δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολο.

Εύβοια: Ανεξέλεγκτες οι φλόγες - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συντονιστικού

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το ΑΠΕ επιχειρούν 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (εκ των οποίων οι 3 είναι Ε.ΜΟ.ΔΕ) και 31 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα το μέτωπο της φωτιάς.

Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ κλιμάκιο της ΔΑΕΕ με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, Αλέξιου Ράπανου έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου σε χορτολιβαδική έκταση αναμέσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστού Ευβοίας και λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι.