MY KTEO

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Επίδομα παιδιού: Ανοικτή για τις αιτήσεις η πλατφόρμα - Ποιοι οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης


Ανοικτή είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα παιδιού (Α21).

Για τις οικογένειες που θα προχωρήσουν τώρα σε αίτηση θα λάβουν τεσσερισήμισι δόσεις του επιδόματος συμπεριλαμβανομένου και της έκτακτης ενίσχυσης πέρα από τις τακτικές δόσεις που τους αναλογούν.

Η αίτηση υποβάλλεται στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Προσοχή στις αιτήσεις
Έως την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης – δηλαδή μετά τις 30 Ιουνίου – θα λαμβάνονται υπόψη μόνον τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Όσοι λοιπόν υποβάλλουν αιτήσεις τώρα θα πληρωθούν τα ποσά που τους αναλογούν τέλος Ιουλίου.

Εντούτοις το επίδομα που θα λάβουν θα είναι «ενισχυμένο» καθώς θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τόσο την α’, την β’ και την γ’ δόση του επιδόματος, όσο και την λεγόμενη επιταγή «ακρίβειας».

Πρόκειται για μια έκτακτη ενίσχυση που αντιστοιχεί σε μιάμιση μηνιαία δόση του επιδόματος.



newsbomb.gr