MY KTEO

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Ολοκληρώθηκε Α΄κύκλος δράσεων ενημέρωσης για τα Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Χαλκίδας


H Κοινότητα Χαλκίδας και το Τμήμα Φυσικού & Αστικού Περιβάλλοντος της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων ολοκλήρωσε το Α΄κύκλο δράσεων ενημέρωσης για τα Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της πόλης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα, την διαχείριση του αδέσποτου πληθυσμού, την περιβαλλοντική ηθική, τον σεβασμό σε κάθε μορφής ζωής στο πλανήτη.

Μέσα από βιωματικό παιχνίδι τα παιδιά γνωρίζουν τα αδέσποτα και μαθαίνουν να καταλαβαίνουν τα συναισθήματα και τις ανάγκες που έχουν αναπτύσσοντας δεξιότητες αντιμετώπισης των ζώων αδέσποτων και δεσποζόμενων μέσα από την κατανόηση της έννοιας της ευζωϊας ενός ζώου και τις βασικές υποχρεώσεις ενός υπεύθυνου κηδεμόνα.

Η υπεύθυνη του Δήμου κ. Δέσποινα Τοραμάν, ενημέρωσε τα παιδιά για τις δράσεις του Δήμου ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και τα παιδιά μέσω βιωματικού παιχνιδιού εκπαιδεύτηκαν στους τρόπους συμπεριφοράς απέναντι στα αδέσποτα, ενημερώθηκαν για τρόπους μείωσης του πληθυσμού τους και της δυνατότητας εύρεσης οικογενειών για τα αδέσποτα της πόλης μέσα από την διαδικασία της Υιοθεσίας.