Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Οι παραγωγικές δυνάμεις επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ


Μια νέα σελίδα στην ιστορία της παράταξης μόλις γύρισε. Μια νέα προσπάθεια που – όπως φαίνεται – έχουν αγκαλιάσει χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες. Η αρχή έγινε με τη συμμετοχή των 270.000 μελών και φίλων της παράταξης, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας και την εκλογή του νέου μας Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ακολούθησε η δυναμική συμμετοχή των 180.000 μελών για την ανάδειξη των νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων, την εκλογή συνέδρων αλλά και επιλογή του ονόματος της παράταξης, με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και του ήλιου να είναι η επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Στο συνέδριο, εντυπωσιακή ήταν επίσης η συμμετοχή από όλες τις γενιές της παράταξης και η δυναμική παρουσία όλων των παραγωγικών δυνάμεων.

Συμμετείχαν στελέχη της Αυτοδιοίκησης, από τα Επιμελητήρια της χώρας, Ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες κ.α. Κατά την συγκρότηση των νομαρχιακών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, αναδείχτηκαν νέα άτομα, νέο πολιτικό προσωπικό με όρεξη και όραμα. Μία ακόμη ελπιδοφόρα έκβαση για την παράταξη.

Τίποτα όμως δεν έγινε τυχαία. Ο νέος Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε χώρο σε όλες τις παραγωγικές και προοδευτικές δυνάμεις. Όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική, που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, στους φορείς, Επιμελητήρια, Αυτοδιοίκηση, Σωματεία, καθώς και στους διάφορους εργασιακούς χώρους. Ωστόσο ποτέ η δυναμική αυτή και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ αναδεικνυόταν πάντοτε πρώτο ή δεύτερο, στους χώρους αυτούς, δεν μετατράπηκε σε ψήφους στην εθνική κάλπη. Όλα αυτά τα στελέχη, που δημιουργούν τη δυναμική αυτή, στους χώρους αυτούς, «έχουν καταγωγή» από τη δημοκρατική παράταξη.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, που ο νέος Πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει βήμα σε όλα αυτά τα στελέχη, που βρίσκονται στην αγορά και συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία, οικονομολόγους, μηχανικούς αγρότες, επιχειρηματίες κ.α.

Με αυτούς τους ανθρώπους και με μία νέα αντίληψη και κουλτούρα για την πολιτική, η παράταξή καταρτίζει ένα σύγχρονο, σοσιαλδημοκρατικό, προοδευτικό πρόγραμμα, για όλους τους τομείς, το οποίο «απαντάει» στα προβλήματα της εποχής και δίνει όραμα για το μέλλον. Ένα πρόγραμμα, το οποίο δίνει έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη δημιουργία πλούτου με ταυτόχρονη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και εξασφαλίζει ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα.