MY KTEO

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Ανακοίνωση του Σωματείου εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ σχετικά με τους ισχυρισμούς στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας εν όψει συνεδρίου, για διπλοψηφίες στις εκλογές


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας σχετικά με τις εκλογές πού διοργάνωσε το σωματείο  μας

στις Δευτέρα 19/07/2021 στο εργοστάσιο του Αλίμου και σχετικά με όσα ισχυρίστηκαν μέλη του  ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, και έγραψαν σε ανακοίνωση σωματείου τους, για διπλοψηφίες εργαζομένων μας, οφείλουμε προς ενημέρωση σας να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Να επισημάνουμε πως σύμφωνα με το ν. 1264/82 ένας εργαζόμενος μπορεί να είναι μέλος και  να ψηφίζει για ΔΣ σε ένα επιχειρησιακό σωματείο (όπως το δικό μας) και σε ένα κλαδικό. Σε ένα  από τα δύο όμως μπορεί να ψηφίσει για αντιπροσώπους.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 15/06 του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου που έγινε αναφορά για  διπλοψηφίες, που παρευρίσκονταν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του σωματείου μας, δηλώσαμε  ότι στις εκλογές μας (και στο εργοστάσιο του Αλίμου) ακριβώς επειδή αυτές έγιναν 20 περίπου  ημέρες μετά από τις εκλογές κλαδικού σωματείου της περιοχής, ρωτάγαμε τους συνάδελφους πριν  ψηφίσουν, αν είχαν ψηφίσει στο κλαδικό και αν η απάντηση ήταν καταφατική ψήφιζαν στο δικό  μας σωματείο μόνο για ΔΣ.

Στη διαφορετική περίπτωση, και πριν ψηφίσουν, υπογράφανε υπεύθυνη δήλωση του Ν. 105  υπό την επίβλεψη της δικαστικής αντιπροσώπου, ότι δεν είχαν ψηφίσει σε άλλο σωματείο και  επιλέγανε το δικό μας για αντιπροσώπους, τις οποίες έχουμε καταθέσει στο Δ.Σ του Εργατικού (όπως φαίνεται και στο μητρώο ψηφισάντων, στον Άλιμο, 16 συνάδελφοι μας έχουν ψηφίσει μόνο  για Δ.Σ και 14 συνάδελφοι μας έχουν ψηφίσει και για αντιπροσώπους με ισόποσες υπεύθυνες  δηλώσεις).

Παρόλα αυτά σε μετέπειτα ανακοίνωση σωματείου τους, που μέσα σε όλα λένε ότι ανακάλυψαν  διπλοψηφίες και σε εμάς, αφήνουν αιχμές για ευθύνη μας με σκοπό την αλλοίωση των  αντιπροσώπων μας για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση τους στη συνεδρίαση ότι μας κοροϊδέψανε οι εργαζόμενοι. Λες και οι συνάδελφοι μας είχαν κάποιο συμφέρον για να το κάνουν αυτό, έχοντας μάλιστα το ρίσκο  των κυρώσεων του νόμου για ψευδή δήλωση ή ξεχάσανε πως 20 μέρες πριν είχανε ψηφίσει σε άλλες  εκλογές. Σε κάθε περίπτωση πάντως τους αποδείξαμε ότι κάναμε τις διαδικασίες των εκλογών  νομιμότατα και δεν έχουμε καμμιά ευθύνη ακόμα και αν έγιναν διπλοψηφίες (που αμφιβάλλουμε  ότι έγιναν, έχοντας πίστη στην ακεραιότητα των συναδέλφων μας).

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ