MY KTEO

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι της Χαλκίδας σήμερα Τετάρτη και την Πέμπτη


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας συνήλθε εκτάκτως στις 31/5/2022 και λαμβάνοντας υπόψη την από 29/5/2022 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και σε ένδειξη διαμαρτυρίας του Σχεδίου νόμου «Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών», το οποίο συζητείται στη Βουλή των Ελλήνων την Πέμπτη 2/6/2022, με το οποίο επέρχονται σαρωτικές αλλαγές στο χώρο της αποφάσισε :

 Να απέχουν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας  την Τετάρτη 1/6/2022 από όλες τις πολιτικές , ποινικές και διοικητικές δίκες στις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει ως ενάγον, αιτούν , προσφεύγον ή παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Να απέχουν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας ,  την Πέμπτη 2/6/2022 , ημέρα ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου, από όλες ανεξαιρέτως τις δίκες (γενική αποχή). Εξαιρούνται περιπτώσεις παραγραφής, συμπλήρωση 18μήνου κλπ.

Τη συνέχιση της αποχής μέχρι και την Τετάρτη 15/6/2022 από τις ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, οι οποίες αφορούν κατηγορούμενους για το αδίκημα του αρ.187  ΠΚ, σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος.