MY KTEO

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Απάντηση Λ. Αυγενάκη σε Θ. Ζεμπίλη για το γήπεδο της Κύμης


Απάντηση στην Αναφορά του Θανάση Ζεμπίλη, με αρ. πρωτ.:2491/27-5-2022, σχετική με την εξυγίανση του γηπέδου ποδοσφαίρου Κύμης, έδωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Ειδικότερα, με το αρ. πρωτ.: 259362/2022 έγγραφο του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι είμαστε ενήμεροι για την αποστολή των μελετών για το έργο: «Εξυγίανση - αποστράγγιση γηπέδου ποδοσφαίρου Κύμης – Ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου της περίφραξης του γηπέδου ποδοσφαίρου Κύμης» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, συνολικού προϋπολογισμού 716.543,43€.

Παρόλα αυτά προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης, θα πρέπει να υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο Δήμο πέρα των σχετικών μελετών,

- η απόδειξη της κυριότητας της εγκατάστασης (συμβολαιογραφική πράξη, παραχωρητήριο κλπ) και

- η απόδειξη εγγραφής της εγκατάστασης στην πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ» σύμφωνα με το άρθρο 47, Παρ 5, του ν.4809/19-06/2021.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι για να χρηματοδοτηθεί το ανωτέρω έργο από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης απαιτείται να αναρτηθεί προηγουμένως σχετική πρόσκληση από το ΥΠ.ΠΟ.Α.».

Ο Βουλευτής Ευβοίας αναμένει να διευθετηθούν οι παραπάνω δύο εκκρεμότητες που αναγράφονται στην απάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού  προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες για την χρηματοδότηση και την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου.