MY KTEO

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Έρχονται στα κινητά τηλέφωνα οι ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης


Στην ανακοίνωση ότι σύντομα τα διπλώματα οδήγησης και οι ταυτότητες θα υπάρχουν ψηφιακά στο κινητό τηλέφωνο των πολιτών προχώρησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αναλυτικότερα, όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 από τον Ιούλιο θα είναι διαθέσιμα στα smart phone τα διπλώματα οδήγησης και οι ταυτότητες, σε μια πρώτη εκδοχή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 16 Μαρτίου 2021, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν την απώλεια της αστυνομικής τους ταυτότητας μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα».

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε «ήδη είχαμε κάνει έναν πιλότο σε σχέση με την ταυτότητα από τα περασμένα Χριστούγεννα σε σχέση με τον Covid, εκεί όπου είχαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούσε κάποιος να προσθέσει και την ταυτότητά του. Τώρα η ταυτότητα θα αποκτήσει κανονική μορφή κι εντός της χώρας θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με την ταυτότητά του και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του».


iefimerida.gr