MY KTEO

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Διεξαγωγή Συμμετοχικών Εργαστηρίων στη Χαλκίδα


Την Τετάρτη 29 Ιουνίου του 2022 στις 10.30 π.μ., στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Λεωφόρο Χαϊνά 93, η Αναπτυξιακή Ευβοίας A.E. θα διοργανώσει συμμετοχικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου TANGRAM με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των Πάρκων Φάρου και Κανήθου για σκοπούς βιώσιμου τουρισμού.

Τις εργασίες του εργαστηρίου θα ανοίξει με σύντομο χαιρετισμό ο κ. Ευάγγελος Κούκουζας, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ευβοίας και Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας.

Στα εργαστήρια θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, ο Δήμος Χαλκιδέων, το Εμπορικό Επιμελητήριο Ευβοίας, τουριστικοί φορείς, οικονομικοί φορείς της Χαλκίδας, εμπειρογνώμονες, και οι πολίτες που επιθυμούν να μοιραστούν τη γνώση και τις ιδέες τους, να συμβάλουν στην κατάρτιση ενός Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την περιοχή της Χαλκίδας και την Εύβοια, καθώς και τη δημιουργία ενός διακρατικού δικτύου βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Τοπικό Σχέδιο Δράσης θα εστιάζει στην προστασία και αξιοποίηση των πόρων της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνεργασία με τον τουριστικό κλάδο για την ανάδειξη των πάρκων Φάρου και Κανήθου μέσω πιλοτικών δράσεων, δημιουργίας Σημείου Πληροφόρησης και εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να κάνει μια μοναδική τουριστική διαδρομή στη Χαλκίδα.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες του έργου TANGRAM αποτελεί σημαντική ευκαιρία για ενεργό συμμετοχή στον καθορισμό των αναπτυξιακών στρατηγικών της Χαλκίδας, μέσω θεματικών ομάδων στις οποίες μπορείτε να λάβετε μέρος φέρνοντας αντίστοιχα τη δική σας συμβολή σε ιδέες και προτάσεις.