4 αυγά
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. φέτα μαλακή
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κ. γλ. κύμινο
1/2 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνεις το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και περιμένεις να ζεσταθεί. Σοτάρεις το κρεμμύδι για 5 περίπου λεπτά και προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύεις για 1-2 λεπτά ρίχνεις τον πελτέ και τις τριμμένες ντομάτες. Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Απομακρύνεις το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή φέτα και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας απαλά. Με ένα μεγάλο κουτάλι, δημιουργείς 4 κενά στη σάλτσα και ρίχνεις ένα-ένα τα αυγά.
Βάζεις και πάλι το τηγάνι στη φωτιά και αφήνεις τα αυγά για 6 περίπου λεπτά με καλυμμένο καπάκι. Σερβίρεις τρίβοντας την υπόλοιπη φέτα πάνω στη σάλτσα και λίγο μαϊντανό.
tlife.gr